Çevre mevzuatı masaya yatırıldı

Çerkezköy ve civar beldelerde bulunan sanayi kuruluşu temsilcilerine yönelik çevre ile alakalı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çerkezköy 6.02.2013 22:14:00 0
Çevre mevzuatı masaya yatırıldı

 Toplantı ÇETSAN temsilcileri tarafından, dün saat 14.00 da Çerkezköy Sanayi ve Ticaret Odası Seminer salonunda verildi. Sanayi kuruluşu temsilcilerinin iştirak etmiş olduğu bilgilendirme toplantısı,  Çevre Sağlığı Hizmetleri Limitet şirketi (ÇETSAN) mühendisleri tarafından yapıldı. Düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak Zehra Barut, Eda Türkmen, Alper Gürsoy ve Erim Aytekin katıldı.  

 

KURULUŞ AMACI ANLATILDI

ÇETSAN’ın kuruluş ve amaçları hakkında bilgiler veren Alper Gürsoy,  Çevre Sağlığı Hizmetleri Limitet Şirketi olarak 1998 de kurucularının sektörde edindiği birikimlerle Ankara’da faaliyete geçtiğini ifade ederek “Kamu ve özel sanayi kuruluşlarına, mevzuata uygun, sağlıklı, süratli ve güvenilir şekilde hizmet sunarak bir aç yıl içerisinde, Türkiye’nin önde gelen ÇED ve Çevre Danışmanlık firmaları arasında yerini alarak,  ulusal marka olmayı başardık. Dolayısıyla yurdumuzun her köşesinde, her ölçekteki sanayicimizle İşbirliği yapmak suretiyle faaliyet göstermekteyiz.” dedi.
 

MEVZUATA UYULMALI 

Sanayiden kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenmesi ve buna bağlı olarak da kişi ve toplum sağlığının korunmasına yönelik hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini ifade eden Gürsoy “Toplum sağlığının korunmasına yönelik hassasiyetin herkes tarafından gösterilmesi gerekir. Bu yöndeki hassasiyet her alanda daha da belirginleşmektedir. Bu kapsamda Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere gelişmiş ülkelerdeki mevzuat ve uygulamalar baz alınmak suretiyle Çevre Kanunu ve bu kanuna dayalı olarak çeşitli konularda yönetmelikler yürürlüğe konulmaktadır. Söz konusu mevzuatın ve buna bağlı olarak ilgili ve yetkili kamu kuruluşlarının konuya yaklaşımını iki ana başlık altında toplamamız mümkündür. Bunlardan birincisi Çevresel etki değerlendirmesi, diğeri de çevre kanununca alınması gereken izin ve lisanslar hakkında yönetmelik kapsamında yürütülen iş ve işlemlerdir” dedi.
 

ÇEVREYE OLUMSUZ ETKİLER ANLATILDI

Sanayicilere yönelik düzenlenmiş olan bilgilendirme toplantısında, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) konusunu işleyen Çevre Mühendisi Zehra Barut,  gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ya da olumsuz etkilerine dair bilgiler verdi. Barut ayrıca, olumsuz yöndeki etkilerin belirlenmesi, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi, ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemler, seçilen yer ve teknoloji alternatiflerinin belirlenmesi,  değerlendirilmesi ve projelerin uygulanmasının izlenmesi ve kontrolünde sürdürülecek çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10