Su borçlarına 12 taksit kolaylığı

Kızılpınar Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısını yapmak üzere dün saat 14.30’da toplandı. Toplantıda konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, seçime kadar Kızılpın

Çerkezköy 6.02.2013 22:32:00 0
Su borçlarına 12 taksit kolaylığı

 Çerkezköy Haber - Kızılpınar Belediye Meclisi Şubat ayı Olağan Toplantısı dün saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

 

MECLİS ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Yavuz Kütük, Ali Kaya Bektaş ve Nihat Malkoç katılmadığı toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce konuşma yapan Başkan Korkmaz, yapılan çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgiler verdi. Meclis üyeleri ile birlikte belde için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Korkmaz, Kızılpınar’da yapılan işleri ve hizmetleri her zaman tartışabileceğini belirterek “Bizim kimseden korkumuz yok. Kızılpınar’a gelen paranın bir kuruşunu dahi zayi ve heba etmedik. Gelen bütün hizmeti Kızılpınar’a sunduk. Dallas çiftliğine kadar elektrik ve su gitmiştir. Bizim için insan çok önemlidir ve değerlidir. Nerede olursa olsun o insana hizmet gitmesi boynumuzun borcudur” diye konuştu. 
 

VATANDAŞIN MENFAATİNİ ÖN PLANDA TUTTUK

Kızılpınar Belediyesi olarak vatandaşların menfaatlerini ön planda tuttuklarını söyleyen Korkmaz, “Vatandaşlarımızın oyları ile bu göreve geldik. İmar revizyon çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. İmar revizyon çalışmalarını bu ayki toplantıda gündeme getirecektik ama onunla ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 10 gün içinde tamamlanmasını planlıyoruz” şeklinde konuştu. 
 

TOPLU AÇILIŞ YAPILACAK

Kısa bir süre önce Ankara’ya giderek çeşitli temaslarda bulunduğunu söyleyen Korkmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Tekirdağ milletvekilleri T.Ziyaettin Akbulut ve Özlem Yemişçi ile görüştüğünü söyledi. Korkmaz, Kızılpınar’da Merkez Camii’nin, kültür merkezinin, Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi ve Şehitliğin açılışının Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in de katılacağı toplu açılış töreni ile gerçekleştirileceğini belirtti. 
 

GÜZEL HİZMETLER GELECEK

Kızılpınar için çok emek verdiklerini söyleyen Korkmaz, “Kızılpınar’da bir dönem daha Belediye Başkanlığı yapmak çok istiyordum. Ama inşallah Büyükşehir’den dolayı hizmetlerin artacağından ve daha güzel hizmetlerin geleceğine inanıyorum. Bu konuda Çerkezköy Belediyesi ile irtibat halindeyiz. Endüstri Meslek Lisesi’nin etrafında ki beton yolu Çerkezköy Belediyesi yaptırıyor. Büyükşehir’in yüzünü görmeye başladık. Vatandaşlarımız bu konuda tereddütle bulunmasınlar” dedi.
 

İLÇE İÇİN YENİDEN MÜRACAAT EDECEĞİZ

Korkmaz, Kızılpınar’ın 2014 yerel seçimlerine kadar nüfusunu 20 bine ulaşması halinde, tekrar ilçe başvurusunda bulunacaklarını ifade etti. En son nüfus sayımında belde nüfusunun 16 bin 687 olduğunu ve 2012 sonuçlarına göre nüfusunun 17 bin 70’e çıktığını belirten Korkmaz, “Seçime kadar 20 bin’i bulursak ve Çerkezköy merkez 100 bin olursa ilçe olarak müracaatımızı yapacağız. İnanıyorum ki 2019’da tekrar Kızılpınar ilçesi olarak faaliyete başlayabiliriz” diye konuştu.
 

3 TL OLARAK KARARA BAĞLANDI

Faruk Korkmaz’ın konuşmasının ardından iki adet dilekçe oy birliği ile gündeme alındı. Meclis toplantısında ilk olarak beldede Pazartesi ve Cuma günleri kurulan açık Pazar yeri işgal harçları konusu görüşüldü. Kızılpınar Belediyesi Yazı İşler Müdürü Selahattin Erdem, geçtiğimiz yıl metrekare başına alınan harç bedelinin 2.5 TL olduğunu belirtirken, teknik bir hesap hatası sonucu bu rakamın 6 TL’ye çıktığını ifade etti. Erdem “Çerkezköy açık Pazar için 3 TL, kapalı Pazar için 6 TL, Kapaklı 2.35 TL, Veliköy 70 kuruş Karaağaç ise 2 TL alıyor” derken, yapılan görüşmenin ardından alınacak ücret 3 TL olarak oy birliği ile karara bağlandı.
 

SU BORÇLARINA 12 TAKSİT

İlgili günden maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının su borçlarının taksitlendirilmesi konusu görüşülerek karara bağlandı. Meclis, 250 TL üzerinde su borcu olan vatandaşların borçlarını 12 taksitle ödeme kolaylığı getirilmesini oy birliği ile karara bağladı. Meclis toplantısı Belediye ile hisseli parsellerin parsel maliklerine devrinin yapılması için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi konusunun görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesi Meclis Üyesi Celal Yeşilyurt’un çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 
 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de İmar Komisyon raporlarını görüşerek karara bağladı. İlk dilekçede komisyonun imar revizyonu ile ilgili rapor okundu. Komisyon, konuyla ilgili verdiği raporda, “Alanın büyük olması nedeniyle komisyon çalışmalarını henüz tamamlayamadığından, Revizyon İmar Plan çalışmaları tamamlandıktan sonra komisyonumuzca düzenlenecek rapor hazırlanarak meclise sunulacaktır” denildi. Komisyon aldığı bu karar meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra komisyonun, 847 ada 1 numaralı parselin imar plan tadilatının yapılması ve kat karşılığında verilmesi ile ilgili verdiği karar okundu.  Söz konusu alanda imar plan tadilatının revizyon çalışmaları tamamlandıktan sonra karara bağlanması yönünde karar veren İmar Komisyonu, 847 ada 1 nolu parselin kat karşılığı verilmesini uygun buldular. Komisyonun tavsiye niteliğindeki kararı Celal Yeşilyurt’un red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 

SÖZLEŞMEDEKİ MADDELER AYNEN UYGULANACAK

Meclis toplantısı Bütçe Komisyon raporunun okunması ile devam etti. Komisyonun, SS Yenişehir Konut Yapı Kooperatifi ile Belediye arasında yapılan sözleşmeden doğan gecikme cezaları ile fazla yapılan işin mahsuplaşması ile ilgili verdiği kararda komisyon müteahhit firma ile belediye arasında yapılan sözleşmedeki maddelerin aynen uygulanması yönünde karar aldı. Komisyonun aldığı karar, Celal Yeşilyurt’un red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 

KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Toplantının son bölümde ise gündeme alınan dilekçeler görüşüldü. 499 ada 10 parseldeki 450 metrekare arsanın imar durumunun 2 kattan 4 kata çıkarılması talebi imar revizyonunun beklendikten sonra karar verilmesi oy birliği ile kabul edildi. My Tuana Otel’in verdiği dilekçede ise, söz konusu tesisin 23.01.2012 tarihinde ruhsat başvurusunu yaptığı ve gerekli mercilerden otelin açılmasına engel olmadığına dair yazıların belediyeye iletildiği belirtilirken, gerekli tadilatın yapılarak ruhsatın bir an önce verilmesi dilekçede talep edildi. Bu dilekçe ise oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis toplantısı sona erdi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10