5 yıllığına Beyazay Derneği’ne tahsis edildi

Çerkezköy Belediyesi’nin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. birleşimi dün gerçekleştirildi. Komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplant

Çerkezköy 6.02.2013 22:38:00 0
5 yıllığına Beyazay Derneği’ne tahsis edildi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in başkanlık ettiği Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

 

BAŞKANA YETKİ VERİLDİ

Komisyon raporlarının görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Asuman Azak, Ahmet Avcı, Edip Bülent Uğraş ve Zafer Erdağ’ın dışında tüm meclis üyeleri hazır bulundu. Toplantının ilk gündem maddesinde da ilk olarak Ambalaj atıklarının toplanması için lisanslı bir firma ile sözleşme imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü. Komisyonun oy birliği ile aldığı tavsiye niteliğindeki karar meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 

CHP GRUBU ‘HAYIR’ DEDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen ‘Gazi Osman Paşa Mahalle 1522 ada 1 parsel ve çevresine ilişkin plan tadilatı’ konusu görüşüldü. CHP’li meclis üyeleri Faruk Bal ve Aktaş Güler’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile alınan tavsiye niteliğindeki komisyon kararı CHP’li meclis üyelerinin red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.
 

MAĞDURİYET GİDERİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından ‘Akar Kutu Ambalaj ve Matbaa Sanayi Tic. Ltd. Şti. Ali Osman Tüfekçi vekili Avukat Selahattin Karahan’ın takas talebi görüşüldü. İstasyon Mahallesi’ndeki Ali Osman Tüfekçi ve Akar Kutu Ambalaj ve Matbaa şirketi mülkiyetinde bulunan 93 ada 15 nolu parselin, 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planında yol ve refüjde kaldığı gerekçesi ile, mağduriyetin giderilmesi amacıyla 6 bin 282.21 metrekarelik 93 ada 15 numaralı parsel ile belediye mülkiyetinde bulunan 378 metrekarelik 328 ada 4 parsel, 381 metrekarelik 545 ada 3 parsel, 796,36 metrekarelik 834 ada 5 parsel ve bin metrekarelik 1181 ada 3 parsellerin kıymet takdir komisyonu tarafından takdir edilecek bedelleri esas alınarak takas yapılması yönündeki komisyon kararı, meclis üyeleri tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 

VELİKÖY’ÜN KARARI ONAYLANDI

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Veliköy’deki trafo alanları kapsamında düzenlenen 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. İmar Komisyonu’nun oy birliği ile aldığı kabul kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen ‘Veliköy Belediyesi’nin Çorlu-Çerkezköy bağlantı yolu üzerine ve çevresinde imar plan revizyonu yapılması’ konusu görüşüldü.  Komisyon tarafından oy birliği ile alınan kabul yönündeki tavsiye kararı meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile karara bağlandı.
 

İHALELERDEN SONUÇ ALAMADIK

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından ‘Tepe Emlak Konutları’nda bulunan mülkiyeti belediyeye ait kreş binasının Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi’ne tahsis edilmesi’ konusu görüşüldü. Kreş binasının 4-5 yıldır kullanılmadığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Birkaç kez ihale yaptık. Ama sonuç alamadık. Komisyonumuz, Türkiye Beyazay Derneği’nin talebi üzerine bahse konu binayı aylık 10 TL’lik sembolik bir rakam karşılığı 5 yıllığına tahsis edilmesini uygun gördü” diye konuştu. Komisyonun tavsiye niteliğindeki kararı meclis üyeleri tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 

KIZILPINAR’IN TALEBİ RED EDİLDİ

Toplantının 8. maddesinde ise Kızılpınar Belediyesi’nin talepleri görüşüldü. Kızılpınar’da su deposu yapılmakta olan 111 ada 4 numaralı parselin metrekare birim fiyatının belirlendiği, fakat parselin Kızılpınar Belediyesi mülkiyetinde bulunan 845 ada 4 numaralı parsel ile takasının yapılması konusunda herhangi bir karar alınmadığının tespit edildiği belirtilerek, İmar Komisyonu’nun takas işleminin reddine karar verdiği belirtildi. İmar Komisyonu’nun oy birliği ile aldığı tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 

HİSSELERİN SATIŞI ONAYLANDI

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Kızılpınar Belediyesi’ne ait 410 ada 9 parsel, 362 ada 15 parsel, 790 ada 2 parsel, 808 ada 9 parsel, 136 ada 11 parsel, 139 ada 8 parsel, 139 ada 9 parsel, 356 ada 4 parsel, 364 ada 12 parsel, 385 ada 2 parsel ve 253 ada 8 parselde bulunan hisselerinin satışı görüşüldü. Bahse konu belediye hisselerinin parsel maliklerine satılması yönündeki tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 

CHP KARŞI ÇIKTI

Toplantıda daha sonra Kızılpınar Belediye Başkanlığı’nın belediye mülkiyetindeki 660 ada 4 parsel ile 833 ada 1 ve 2 parsellerin Devlet İhale Kanunu’nun 45.maddesi doğrultusunda Açık İhale Usulü ile satışına ilişkin talebi görüşüldü. Komisyonun oy çokluğu ile aldığı olumlu yöndeki karar, meclis üyeleri tarafından da oy çokluğu ile kabul edilirken CHP grubu bu gündem maddesine de red oyu verdi. 652 ada 17 parsele ilişkin Kızılpınar Belediyesi tarafından herhangi bir meclis kararı alınmadığı tespit edildiğinden bu parselin satışı ise komisyon tarafından oy birliği ile reddedildi. Komisyonun red yönündeki tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.

 

İHALEYE ŞARTLI KABUL

Meclisin bir sonraki gündem maddesinde ise Kızılpınar Belediyesi’nin bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen ‘3 parselin kat karşılığı ihale edilmesi’ talebi görüşüldü. 116 ada 7 parselin satışına ilişkin komisyon Faruk Bal ve Aktaş Güler’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile karar alırken, meclisin tavsiye niteliğindeki kararı meclis tarafından da üzerindeki tedbir ve icraların kaldırılması şartıyla oy çokluğu ile kabul edildi.
 

SATIŞ YAPILMIŞTI, ŞİMDİ TAPU İŞLEMLERİ YAPILACAK

820 ada 1 parsel ve 847 ada 1 parselin kat karşılığı ihaleye çıkarılması talebi ise Kızılpınar Belediyesi’nin konuyla ilgili meclis kararının olmadığı gerekçesi ile komisyon tarafından oy birliği ile reddedildi. Komisyon kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Kızılpınar Belediyesi’nin 620 ada 3 parsel, 841 ada 1-2-3-4-5 ve 6 parsel ile 845 ada 1 ve 5 parsellere ilişkin satış işlemlerinin yapılması talebi de komisyonda oy birliği ile kabul edildi. İlgili parsellerin satışının gerçekleştirildiği sadece tapu işlemlerinin yapılacağı belirtilirken, komisyonun tavsiye niteliğindeki kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde ise Veliköy Sanayi Bölgesi’nin tüzel kişilik kazanarak Islah OSB olmasının ardından gerçekleştirilen İmar Planı Revizyonu ile ilgili İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyonun oy birliği ile aldığı karar meclis tarafından da kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından meclis toplantısı sona erdi.
 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10