Çerkezköy’ün asfaltı üniversitede incelenecek

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu düzenlediği basın toplantısında asfalt sorunlarını tekrar dile getirdi.

Çerkezköy 7.02.2013 20:35:00 0
Çerkezköy’ün asfaltı üniversitede incelenecek

 “YÜZDE 33 KIRIM YAPILMIŞ”

İlçe Teşkilatında dün saat 13.30’da basın toplantısı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu Çerkezköy Belediyesi’nin 2012 yılında 5 milyon TL’ye mal olan asfalt ihalelerini değerlendirdi. İki ihalenin 5 milyon TL tuttuğunu ve 50 bin ton asfalt dökülerek yolların yapılacağını belirten Ordu “Bunu iki ihale ile yaptılar. 15 Haziran 2012’de 4 milyon 66 bin TL’ye çıkan ilk ihaleye yüzde 33 kırım ile altı firma girmiştir. Bu ihale 3 milyon 190 TL’ye bir firmaya kalmıştır. İkinci ihale ise 15 Ekim tarihinde yapılmıştır. Aynı asfalt ve bilakis bunu 1 milyon 816 bin 271 TL bedelle açık artırma ile çıkıyor ve bu da 1 milyon 750 TL’ye firmaya yüzde 5 kırım ile veriliyor. Bu ihalenin sonunda ise asfaltlar cadde ve sokaklara dökülecekti. Bu ihaleye de iki firma giriyor. Birinci ihaleye altı firma girerek yüzde 33 kırım verilirken, ikinci ihalede iki tane firma giriyor ve yüzde 5 kırım ile veriliyor. Aradan dört ay geçtikten sonra acaba Enflasyon mu yükselmiş kalite mi yükselmiş bilemiyorum” diye konuştu.
 

“KALİTESİZ BİR YOL YAPILDI”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in 700 bin metrekare asfalt döktüklerini açıkladığını, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ün ise 15 gün sonra 350 bin metrekare asfalt döküldüğünü açıkladığını söyleyen Ordu, “Burada biz bir çelişki olduğunu düşünüyoruz. Belediye Başkanı Ali Ertem müteahhit firma ve memurlar ile yaptıkları sazlı sözlü yemekte 700 bin metre kare diyorsa ve sonraki istihkakı hazırlayan kişi 350 bin metrekare diyorsa burada apaçık bir sorumsuzluk vardır. Dökülen bu 5 trilyonluk asfaltın, asfalt değil mıcır kalitesinde olduğunu görmekteyiz. Çünkü bu yollara mıcır ve dolgu malzemesi dökülse 15 gün sonra çıkan çukurlara ve bozulan yollara beton tamiratı yapmazlardı. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak kalitesiz bir yolun yapıldığını düşünüyoruz” diye konuştu.
 

“YARABBİ ŞÜKÜR MÜ DİYORLAR?”

MHP İlçe Teşkilatı olarak çamur at izi kalsın niyetinde olmadıklarını ifade eden Ordu “Bu düşünce ile daha önce kamuoyu ile paylaştığımız bu yolların yapımı ve asfaltın kalitesi konusunda Belediye Meclis üyeleri, Ak parti yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Teşkilatı üyeleri herhangi bir açıklama yapmadılar. Tabiî ki biz söylediğimiz bu konuda düşündük. Bu kişiler yüzlerine söylediklerimize “yarabbi şükür” mü diyorlar yoksa bizim çamur attığımızı mı düşünüyorlar” şeklinde konuştu.
 

“NUMUNEYİ GÖTÜRECEĞİZ”

Belediye Başkanlığına 5 Şubat’ta yazı yazdıklarını belirten Ordu “Bu söylediğimiz suçlamanın yanlış olabileceği düşüncesi ile bunun İstanbul Teknik Üniversitesi’nce analiz edilmesi, aşınma asfalt  olup olmadığının tespiti için alacağımız numuneyi belediye tarafından bize nezaret edecek bir arkadaşın isminin tarafımıza bildirilmesi ve bu asfaltı beraber İstanbul Teknik Üniversitesi’nde analiz ettirmek için ve bu konuyu aydınlatmamız için yazı yazdık. Bizim bu bölgede AK Parti’li veya CHP’lisi ile şahsi herhangi bir problemimiz yoktur. Bu aldığımız numuneleri vatandaşlarımız ve toplum sivil kuruluşlarına getireceğiz” diye konuştu.
 

“SEPETİ KOLUNA, HERKES KENDİ YOLUNA”

Belediye Başkanı Ali Ertem’in “AK Parti’nin Trakya’da tek rakibi CHP’dir” söylemine de cevap veren MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Böyle önemli bir konu varken Belediye Başkanı Ali Ertem AK Parti’nin istişare toplantısında ‘bizim Trakya’da Büyükşehir belediyesi seçimlerinde tek rakibimiz sadece Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ diyor. ‘Başka kimse yoktur’ diyor. Tabiî ki rakibiniz CHP olacaktır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz yuman, asgari ücretle çalışıp vergisini veren vatandaşın hakkını peşkeş çeken ve kol kola hareket ettiğiniz Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Biz CHP ve AK Parti’yi kendimize rakip olarak görmüyoruz. Belediye Başkanı bu toplantıda kalkıp Milliyetçi Hareket Partisi’ni ırkçılıkla suçladı. O salonda daha önce bizle yürümüş ve hala eski ülkücüyüz diyen arkadaşlar, yüzlerine tüküren bu konuşmaya ‘yarabbi şükür mü’ dediler yoksa başkana cevap mı verdiler? Çerkezköy’deki vatandaşın hakkını birilerine peşkeş çeken Belediye Başkanına elimi bile vermiyorsam artık bu arkadaşlar da Belediye Başkanına rant uğruna bir şey söylemiyorlar ise sakın ola ki bana bir daha el uzatmasınlar. Tak sepeti koluna, herkes gidecek kendi yoluna” dedi. 
 

“MERCEK ALTINA ALACAĞIZ”

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nü mercek altına alacaklarını belirten Ordu “Fen İşleri Müdürlüğü’nün şuana kadar yapmış olduğu istihkaklardan, Belediye’nin yaptırdığı ve Kemal Gümüş’ün yaptırdığı ihalelerin ve işlerin hepsini mercek altına alacağız. Çünkü asfaltla ilgili yapmış olduğu savunmada ‘kışın dökülüp bozuldu’ diyen bir zihniyet demek ki istihkaklarda da yanlış yapabilir. Bundan böyle MHP ilçe başkanı olarak bütün işleri kimse kusura bakmasın mercek altına aldık ve araştırmayı da yapacağız. Bu bilgileri alıp belli mercilerle paylaşacağız” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10