Eğitim Dede dualarla anıldı

Çerkezköy’de birçok eserin yapılmasına vesile olan hayırsever Hacı Fahri Zümbül, vefatının 2. yıldönümünde de kendi adını taşıyan Hacı Fahri Zümbül Camii’nde düzenlenen mevlit p

Çerkezköy 11.02.2013 00:47:00 0
Eğitim Dede dualarla anıldı

 KENDİ ADINI TAŞIYAN CAMİDE ANILDI

Önceki gün, akşam namazının ardından HFZ Camii İmam Hatibi Abdullah Karacan, Kuba Camii İmam Hatibi İsmail Yüksel ve Merkez Fatih Camii İmam Hatibi Mehmet Tanrıverdi’nin Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve birbirinden güzel ilahilerin seslendirildiği mevlit programı, Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin’in duaları ile sona erdi. Hayırsever Hacı Fahri Zümbül’ün ruhunu şad etmek için bir araya geldiklerini ifade eden Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, Hacı amcanın kendi adını taşıyan camide anılmasının ise ayrı bir anlamı olduğunu kaydetti.
 

HAYIR İŞLERİNDE YARIŞIN

İslamiyet’in hayır işlerini teşvik eden imkanı olan insanların hayır işlerinde birbirleri ile yarışmaları gerektiğini kaydeden Bayram Şahin, hayırseverlerin Allah katında hem dünyada hem de ahrette hayırlarının karşılığını bulacağını ifade etti. Yapılan hayır işlerinin dünyada kişileri ölümsüz kıldığını kaydeden Müftü Şahin, “Hayır yapmak cami ya da okul yaptırmak demek değildir. Bir caminin ya da okulun küçük bir eksiğini gidermek de bir hayır işidir” şeklinde konuştu.
 

HER CUMA MEZARINI ZİYARET EDİYORUZ

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar da Hacı Amca’nın kendisinin dualarla anılmasını vasiyet ettiğini belirterek, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hacı amcamızı kendi adını taşıyan camide mevlid-i şerif ile andık. Biz her Cuma günü öğrencilerimizle ya da öğretmenlerimizle birlikte Hacı Fahri Zümbül’ü mezarında ziyaret edip dualar okuyoruz. Mezarını temizliyoruz. Onun Çerkezköy’e olan katkıları ortada. Allah mekanını cennet etsin” dedi.
 

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy’ün eğitim dedesinin kendi adını taşıyan Hacı Fahri Zümbül Camii’nde düzenlenen anma programına Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, HFZ Camii İmam Hatibi Abdullah Karacan, Kuba Camii İmam Hatibi İsmail Yüksel, Merkez Fatih Camii İmam Hatibi Mehmet Tanrıverdi ve HFZ Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar’ın yanı sıra, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Tatlı, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, İl Genel Meclisi eski Başkanı Halil Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.   
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10