Pistte aydınlatma ışıkları arızalandı

Çorlu Havalimanı'nın pist aydınlatma ışıklarının arızalanması sonucu bir uçak Sabiha Gökçen Havaalanı’na yönlendirildi.

Çorlu 11.02.2013 18:51:00 0
Pistte aydınlatma ışıkları arızalandı

 Çorlu Havalimanı'nın pist aydınlatma ışıklarının arızalanması sonucu Borajet Havayolları'nın Ankara-Çorlu seferini yapan YB-442 sayılı uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi. Yaklaşık bir saat İstanbul'da bekleyen yolcu uçağı pisteki aydınlatma arızasının giderilmesinin ardından Çorlu Havalimanı'na iniş yaptı.

 

ARIZA 2 SAATTE GİDERİLDİ

Edinilen bilgiye göre önceki akşam 20.00 sıralarında Çorlu Havalimanı'nın pist aydınlatma sisteminde arıza meydana geldi.Yaşanan arıza nedeniyle o sırada havalimanına iniş yapması gereken Borajet Havayolları'nın Ankara- Çorlu seferini yapan YB-442 sefer sayılı pervaneli ATR-72-500 tipi uçağı,bir süre arızanın giderilmesi için havada tur attı. Arızanın kısa sürede giderilememesi üzerine uçak, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi. Aydınlatma sistemindeki arıza Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekiplerinin yaklaşık iki saat süren çalışmalarının ardından giderildi.
 

YOLCULAR BİR SAAT BEKLEDİ

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirilen uçak, arızanın giderilmesinin ardından 60 yolcusuyla birlikte bir saat bekledikten sonra Çorlu Havalimanı'na inmek için tekrar havalandı. Saat 23.00 sıralarında Çorlu hava alanına inen yolcuların yakınları rahat bir nefes aldı. Uçakta bulunan bazı yolcular, saat 19.50 sıralarından Çorlu Havaalanına geldiklerini, uçağın hava alanının etrafından uzun süre turladıktan sonra Sabiha Gökçen hava alanına iniş yaptığını ve bir saat burada beklediklerini söylediler. Uçak yolcularını aldıktan sonra tekrar Ankara'ya havalandı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10