MHP, kanser ve kalp hastalıklarını masaya yatıracak

Pazar günü Kızıköy’de denize girerek basın açıklaması yapması beklenen MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, basın açıklamasını parti binasında yaptı. 17 Şubat Pazar günÃ?

Çerkezköy 11.02.2013 18:52:00 0
MHP, kanser ve kalp hastalıklarını masaya yatıracak

 Çerkezköy Haber - ‘Kanserden değil, geç kalmaktan kork’ sloganı ile yola çıkan Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile birlikte, ‘Kanser ve Kalp hastalıkları bilgilendirme konferansı’ düzenleyecek.

 

DENİZE GİRMEDİ

Pazar günü Kızıköy’de denize girerek basın açıklaması yapması beklenen MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, basın açıklamasını parti binasında yaptı. 17 Şubat Pazar günü saat 13.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda Kanser ve Kalp Hastalıkları Bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini belirten Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu Pazar günü ilçe teşkilatında konuyla ilgili basın açıklaması düzenlendi. Saat 13.00’de gerçekleşen toplantıya Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Karaağaç Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Çelik, İlçe Teşkilatı üyeleri, Kapaklı Belde Teşkilatı Başkanı Hayri Varol ile partililer katıldı.
 

“SAĞLIĞA ÖNEM VERİYORUZ”

Bir toplumun var olabilmesi için sağlığın çok önemli olduğunu vurgulayan MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu  “Toplumların var olması ve başarılı olması için öncelikle sağlıklı olmaları lazım. MHP olarak toplumun sağlıklı olmasına çok önem veriyoruz. Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş’un zamanında atmış olduğu temellerin bugün meyvelerini topluyoruz” dedi.
 

“AMBARDERE’DEN LAĞIM AKIYOR”

Çerkezköy’de kullanılan içme suyu üzerinde daha önce yaptırdıkları incelemelerde sağlıksız olduğu kanısına vardıklarını belirten Ordu “Biz bu durumu defalarca Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e düzenlediğimiz basın açıklamalarında ilettik. Ambardere’de almış olduğumuz ana noktaların üzerine maalesef insan pisliği, hayvan pisliği ne varsa alt yapısı olmayan bir bölgeden akan suların toprağa süzülerek kuyulardan içildiği toplumca biliniyor. Bölgemiz Sanayi bölgesi olması ile birlikte tam arıtma tertibatı bulunmuyor. Bazıları bizim şahsi arıtmamız var diyor. Ama sadece o arıtma ile yapmış olduğu fabrikanın önüne yaptığı kuyu ile beraber arıtma geçmiyor. Eğer orada bir arıtma var ise oradan çıkan pisliği getirip İzmit’te yakması lazım. Ancak onların aldığı pislikler tekrar toprak üzerine yayılıyor ve yağan yağmur ile birlikte o pislik suya karışıyor” dedi.
 

“AÇIKLAMA YAPMADILAR”

Çerkezköy Mezbahasında kesilen etlerin sağlıklı olup olmadığını bilmediklerini belirten Ordu “Çerkezköy Belediyesine ait mezbahada 10 ton et kesiliyor ve 110 ton dışarıdan geliyor. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu kesilen etlerin kaçak olduğunu söylemiyoruz. Belediye Başkanı Ali Ertem’e daha önce bu etlerin nereden ve hangi koşullarda geldiğini sorduk. Ama Başkan Ertem bu konu hakkında bize cevap vermedi. Biz dışarıdan gelen etlerin domuz eti falan olduğunu iddia etmedik. Sadece nereden geldiğini ve sağlıklı olup olmadığını açıklamasını istedik” diye konuştu. 
 

“CHP’LİLER DE GÖZ YUMUYOR”

Yerel yöneticilerin icraat konusunda sınıfta kaldığını ileri süren Ordu “1993 yılında Yerel Yönetimde söz sahibiyken, kendi imkanlarım ve girişimlerim sonucunda bugünkü Devlet Hastanesinin temellerinin atılmasını sağlamıştım. Ayrıca Çerkezköy’e 3 adet de Sağlık Ocağı yapılmasına öncülük etmiştim. O günden bu yana Çerkezköy’de yeni bir hastane yapıldı mı? Ben ve bağlı bulunduğum Siyasi Parti, inancımız gereği toplum sağlığına önem veriyoruz. Ama bugün Çerkezköy’ü yönetenler, bütün imkanlar ellerinde olduğu halde hiçbir şey yapmıyorlar. Bu duruma AKP’lilerin yanı sıra CHP’liler de göz yumuyor. Üstelik dediğim yerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin doktor Milletvekili oturmaktadır. İnsanlarda iktidara kalalım, milleti uyutalım ve her şeyi yapalım zihniyeti vardır” şeklinde konuştu.
 

“KANSER VAKASI’NDA TÜRKİYE İKİNCİSİYİZ”

Türkiye’de kanser vakalarının en fazla yaşandığı ikinci bölgenin Çorlu ve Çerkezköy Bölgesi olduğunu ifade eden Ordu “Gebze Dilovası’dan sonra en fazla kanser vakası Çerkezköy ve Çorlu’da görülüyor. Nüfusu 200 bini aşan Çerkezköy’de halen daha kalp ameliyatı yapılamıyor. Bizim temelini attığımız hastane dışında başka bir hastane ilave etmediler. Hala bu hastaneyi yapacaklar ama ufukta bir şey görünmüyor. Çerkezköy’de yedi bin kişinin haftanın iki gün girdiği pazaryerinde bir tuvalet yok. İnsanlar Pazar yerinde ihtiyaçlarını dışarıda gideriyorlar. Bu görüntüler Çerkezköy’e yakışmıyor. Onun için toplumu düşünen kimse yoktur” diye konuştu.
 

“KONFERANS DÜZENLEYECEĞİZ”

17 Şubat Pazar günü saat 13.00’da Maltepe Üniversitesi Hastanesi ile ortaklaşa Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir konferans vereceklerini söyleyen Mustafa Ordu “Konferansa Kanser konusunda Doç.Dr.Alpay Orki ve Doç.Dr.Manuk Norayık Manukyan, Kardiyoloji konusunda ise Doç.Dr.Uğur Filizcan ve Yrd. Doç. Dr. Serdar Yılmazer konferans verecek. Düzenleyeceğimiz konferansa tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Sağlık konusunda vatandaşlarımız bilgisizdir. Gençlerimizin sağlıklı yetişmesi gerekiyor. Çerkezköy’de ikamet eden çocuklarımızın gelecekte sağlıklı yetişmesi için biz sağlık konusunda elimizden geldiğince topluma yardımcı olmak mecburiyetindeyiz” dedi.
 

BBP VE HEPAR’DAN MHP’YE KATILIM

Yerel seçimler öncesinde partiye yoğun bir katılım gerçekleştiğini belirten Ordu “Hak ve Eşitlik Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın kurucularından olan Bilal Çetinkaya ve Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Kurucularından Zeki Bağcı partimize katıldılar. Her iki arkadaşımıza da teşkilatımıza katıldıkları için teşekkürler ediyorum” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10