Tahribatlarımızı tamir etmeli ve Türkiye’yi 2071’e hazırlamalıyız

Çerkezköy’de düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi’nin sertifika töreni önceki akşam saat 19.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 11.02.2013 18:52:00 0
Tahribatlarımızı tamir etmeli ve Türkiye’yi 2071’e hazırlamalıyız

 SİZ BİZE YAKIŞIYORDUNUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ yaptı. AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut da törende yaptığı konuşmada, Demokrat Parti’den ayrıldıktan sonra AK Parti’ye geçen Süleyman Soylu için “Siz bize yakışıyordunuz. Aramıza hoş geldiniz” dedi. AK Parti’nin yüzde 34 oy ile göreve geldiğini anımsatan Akbulut “AK Parti yüzde 50’nin üzerinde oy alabilecek konuma ulaştı. AK Parti merkez sağda önemli bir yere geldi. 7 milyona yakın üye sayısına ulaştı. AK Parti siyaseti biliyor. Siyasete okul olarak insan yetiştirmeye çalıştık” dedi. AK Parti’nin bir okul olduğunu ifade eden Akbulut, siyasette farklı bir dönem başlattıklarını söyledi.
 

GELİŞİM FARKLI BİR YERE GELECEK

“Türkiye’nin ekonomisi çok iyi” diyen Akbulut, dünyada 2008’den beri kriz devam ederken, Türkiye’de enflasyonun yüzde 6, faizin yüzde 5’lerde olduğunu, işsizlik oranının yüzde 9’lara indiğini belirtti. Herkesi mutlu etmek için önemli yatırımlar yapıldığını söyleyen Milletvekili Akbulut “ Bu zamana kadar ötelenen sorunlar bir bir gün yüzüne çıkarıldı ve çözüme kavuşturuldu. 400 milyar dolara yakıt kaynağımızı tüketen terör konusunda mücadele ediyoruz ve siyasi bir müzakere yürütüyoruz. Terör bittiğinde Türkiye’deki gelişim çok farklı yerlere gelecek” dedi.
 

SİYASET DAHA İLERİ GİDİYOR

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de programda yaptığı konuşmada AK Parti’nin Türkiye’nin geleceğini yönlendirecek insanları yetiştirmek amacıyla Siyaset Akademisi’ni açtığını belirtti. Türkiye’nin geleceğinin temiz siyasetle ileri gideceğini ifade eden Ertem, siyasetin hayatın her alanında olduğunu ve siyasetin AK Parti sayesinde daha ileri gittiğini söyledi.
 

AK PARTİ İLKLERİN PARTİSİ

AK Parti Tekirdağ Ar-Ge Birim Başkanı Yavuz Avcı da AK Parti’nin eğitimi siyasete entegre ederek ezber bozmaya devam ettiğini söyledi. Program AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur’un konuşması ile devam etti.  AK Parti’nin ilklerin partisi olduğunu ve siyaset akademisinin de bu ilklerden biri olduğunu ifade eden Kambur, Çerkezköy’ün kendileri için çok önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Çerkezköy’ün kendileri için her zaman gurur kaynağı olduğunu ifade eden Kambur “Partimiz kurulduğundan beri Çerkezköy bizim yüz akımızdır” diyerek Çerkezköy’deki partilileri kutladı.
 

CHP TAVAN YAPTI

“2011 seçimlerinde CHP Tekirdağ ve Trakya’da tavan yaptı ve tarihinde almadığı oyu aldı” diyen Kambur, önümüzdeki yerel seçimlerde bu ibreyi değiştireceklerini belirtti. 2002’de yüzde 17 oy ile başladıklarını, 2007’de yüzde 27 ve 2011’de yüzde 36 oy aldıklarını söyleyen Kambur 2014’te yapılacak olan seçimde yüzde 45’i yakalarız” dedi.
 

DEVLETİN İFLAS ETTİĞİ BİR TABLO VARDI

Sertifika töreninde konuşan AK Parti Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da 1999 ve 2000’de Türkiye’nin 2 büyük deprem yaşadığını anımsattı. O dönem devletin iflas ettiği bir Türkiye tablosunun olduğunu söyleyen Akbulut “Milletimizin geleceğe dönük özgüveni yıkılıyordu. O yıllar terörle mücadele, faili meçhuller ve ekonomik krizlerle geçti.Artık hayallerini enkazın altına gömen bir Türkiye, aciz bir devlet değil, Van depreminden 10 ay sonra depremzedelere evlerini yapıp teslim edebilen, yıkılan derslikler yerine yeni derslikler yapabilen bir Türkiye var. Sosyal donatı alanlarıyla beraber yıkılan ahıra varıncaya kadar halkına ‘yalnız değilsiniz, biz sizi enkazın altında bırakmayacağız’ diyen bir anlayış var. 10 yıldır bu kadronun yaptığı en önemli şey, Türkiye’nin gelecek vizyonunu inşa etmek oldu” diye konuştu.
 

YENİ BİR TÜRKİYE’YE ADIM ATTIK

“2002’de verginin her 100 lirasının 86 lirasını faize veren, insanlara yardım edemeyen bir Türkiye varken, şimdi verginin yüz lirasının 14 lirasını faize veren aradaki farkla ülkeye yatırım yapan bir anlayış var” diyen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “400 bin hastaya evde sağlık hizmeti veren bir Türkiye’ye adım attık. Kendi insanını dini, dili, ırkına göre ayırmayan, insanı insan yerine koyup insanın varlığını en iyi şekilde bilen ve ona hizmet eden bir zihniyetle karşı karşıyayız. Yıllar önce ülkede 900 yoğun bakım ünitesi varken, şimdi bu sayı 10 bini aştı. Devlet yıllarca engellileri ve ailelerini kaderine terk etti. Şimdi ise 400 bin engelliye maaş veren bir anlayış var. Şuana kadar açılmayan her türlü problem ile yüzleşen bir anlayış ile karşı karşıyayız”
 

SADECE İKTİDAR PARTİSİ DEĞİL

Türkiye’nin etki alanını genişlettiğini söyleyen Soylu “AK Parti sadece iktidar partisi değil, Türkiye’yi değiştiren, 21. Yüzyılın perspektifine hazırlayan, Türkiye’yi kendi bölgesinde lider yapan, 76 milyonu bir arada tutan gayreti ortaya koyan bir anlayışı sergiliyor. Demokrasi, özgürlük ve birlikte yaşama formülünü ortaya koyuyor. Yıllar önce kendi sorununu çözemeyen Türkiye, bugün Nijer’deki kadınların derdine bile uzanan bir Türkiye konumuna geldi. 10 yılda Türkiye önemli başarılara imza attı” şeklinde konuştu.
 

TAHRİBATLARIMIZI TAMİR ETMELİYİZ

Süleyman Soylu, yapmaları gereken 2 önemli görev olduğunu ifade etti. Türkiye’nin zor bir 70-80 yıl geçirdiğini söyleyen Soylu “Tahribatlarımızı tamir etmeliyiz. 2023 ve 2071’i planlamakla mükellefiz. 10 yıldır ülkenin tüm tahribatlarını onarmaya çalışan, insanları tekrar kucaklaştırmak isteyen bir anlayışı ortaya koyan bir Türkiye var. İlk kez Türkiye makas kapatıyor. 2007’de Türkiye’nin büyüklüğü yüz üzerinde 143 birime geldi” dedi.
 

SİYASET MAKAM İÇİN YAPILMAZ

Kentsel dönüşüm konusunda da konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, kentsel dönüşümün şehirlere yeni bir ruh vermek için yapılan bir çalışma olduğunu ifade etti. Siyasetin makam ve koltuk için yapılabilecek bir iş olmadığını vurgulayan Süleyman Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletin büyük bir sorumluluğu var. İnsanın en hayırlısı insanlığa hizmet edendir. Yaratılmışların en hayırlısı insandır. İnsan, Allah’ın yeryüzündeki temsilcisidir. Biz insana hizmet edersek belki Allah’a ulaşırız. Siyasetin tek gayesi budur”
 

CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ

10 yılda Türkiye’nin iyi bir yere geldiğini fakat bunun yeterli olmadığını söyleyen Soylu “Esas gayemiz zenginleşmek değil. Önemli bir medeniyet evinde oturuyoruz. Tüm zenginliklerimizi dünyaya göstermeli ve tanıtmalıyız. Dünyanın ilk 3-4 markasını oluşturmakla mükellefiz” dedi. 10 Mayıs 1950’de yapılan seçimin Türkiye’nin dönüşüm seçimi olduğunu söyleyen Soylu “6 Kasım 1983 seçimi milletin mührü eline aldığı dönüşüm seçimidir. 3 Kasım 2012 seçimi bir dönüşüm seçimidir. 12 Eylül 2010 referandumu bir dönüşüm seçimidir. Önümüzdeki yerel seçimler bu seçimlerin hepsinden çok daha fazla önemli. 2014 seçimi bildiğimiz bir belediye seçimi değil. 3 ay sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi var. İlk kez millet kendi eliyle yürütmenin en üst noktasını sarsılmamak üzere belirleyecek. 2014 seçimi Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimidir. Milletin idaresini yeniden milletle buluşturma seçimidir” şeklinde konuştu.
 

TEKİRDAĞ’I BAŞBAKANIMIZA HEDİYE EDECEĞİZ

AK Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu konuşmasının ardından, HAS Parti’den AK Parti’ye geçen ilçe eski başkanı Ercan Erdoğan, HAS Parti eski meclis üyesi Hüseyin Şenses ve eski yönetim kurulu üyelerine parti rozetlerini taktı. Rozetlerin takılmasının ardından konuşan Hüseyin Erdoğan, 30 yıldır siyasetin içinde olduğunu ifade etti. Şimdi de AK Parti ilçe teşkilatının emrinde olduklarını söyleyen Erdoğan, “Bize hangi görevi verirlerse versinler hizmet etmeye hazırız. Başbakanımız Tekirdağ’a büyükşehiri hediye etti. Bize düşen de çok çalışarak ona Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni hediye etmektir” dedi.
 
 
AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut 

AYNI AMACA HİZMET EDİYORUZ

Süleyman Soylu daha sonra Demokrat Parti’den ayrılarak AK Parti’ye geçen Çerkezköy İlçe Eski Başkanları Reşat Bahar, Zafer Yavuz ve bazı eski yönetim kurulu üyelerine parti rozetini taktı. Reşat Bahar “Aynı amaca hizmet eden partinin mensuplarıyız. Ama artık özümüz de sözümüz de bir. Amacımız en güzel şekilde hizmet vermek. Bizler yönetim olarak tek yürek olmaya AK Parti’ye katılmaya karar verdik. 6 ay önce Kapaklı’da bu yapmıştık. Şimdi de bunu Çerkezköy’de gerçekleştiriyoruz. Bize rozeti eski genel başkanımız Süleyman Soylu’nun takması bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Taktığı rozetleri gururla taşıyacağız” diye konuştu. Rozet töreninin ardından Siyaset Akademisine katılanlara Süleyman Soylu tarafından sertifikaları verildi. Sertifika töreninin ardından program sona erdi. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, ilçe ve belde meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10