Düveler ortaklara teslim edildi

Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından Malkara’da gebe düve dağıtıldı.

Malkara 12.02.2013 18:42:00 0
Düveler ortaklara teslim edildi

 DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ PROJESİ

Malkara S.S.Ahievren Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine uygulanan “ortaklar mülkiyetinde 180 baş (30 aile X 6 baş) damızlık sığır yetiştiriciliği” projesi kapsamında gebe düve dağıtıldı. Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ahmet Tekgöz, Şube Müdürlüğü personelleri Mühendis Mehmet Akşin ve Mühendis Gürkan Tokgöz önceki gün Ahievren Köyü’ne giderek, temin edilen gebe düvelerin teslim ve kontrolünü gerçekleştirdi.
 

MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Doğrudan temin usulü ile Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği tarafından temin edilen 180 adet 4 ve 9 aylık arası gebe düveler kura usulü ile 30 proje ortağına teslim edilirken, projeden faydalanan kooperatif ortakları projeden ve teslim edilen gebe düvelerden çok memnun olduklarını ifade ettiler.
 

ÖRNEK TEŞKİL EDECEK

Ahievren Köyü’nde damızlık sığır yetiştiriciliği projesinin başarı ile uygulandığını, proje sayesinde hayvancılık varlığının köyde istenen seviyeye ulaştığını ifade eden Şube Müdürü Ahmet Tekgöz “”Proje civar köylerde de iyi bir örnek teşkil edecek. Ahievren Köyünün yola yakınlığı da dikkate alındığında kooperatifçilik konusunda yapılacak çok iş var” dedi. 
 

900 TL KREDİ

Alınan gebe düveler için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 900 TL kredi tahsisi gerçekleştirildiğini ifade eden Tekgöz, kredinin yüzde 3 faiz ile birinci ödemesiz ikinci yıl sadece faiz ödemeli geri kalan beş yıl faiz + anapara olmak üzere geri ödemesinin olacağını belirtti. Tekgöz “Teslim edilen canlı demirbaşların sigorta işlemleri devam ediyor. Projede sona yaklaşıldı” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10