Cumhuriyet meydanı güzelleşecek

Çerkezköy Belediyesi Cumhuriyet Meydanı Peyzaj çalışmalarını başlatıyor. Cumhuriyet Meydanının yeniden düzenlenmesi ve güzel bir görüntüye kavuşturulması amacıyla çalışmalara başlana

Çerkezköy 12.02.2013 18:46:00 0
Cumhuriyet meydanı güzelleşecek

 Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Meydanının yeniden düzenlenmesine yönelik çalışmalar başlatılıyor. Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, planlanan çalışmalar sonucunda, Cumhuriyet Meydanının güzel bir görünüme kavuşturulacağını ifade ederek “Cumhuriyet Meydanının tarihimize uygun bir motifle dizayn edilmesini amaçladık. Bu amacımızı hayata geçirmek adına çalışmalarımızda proje aşamasını aşmış bulunuyoruz. Bu projemizde ihale aşamasına geldik. Yapacağımız çalışmalarla Cumhuriyet Meydanını modern bir görüntüye kavuşturacağız. Bunu yaparken tarihimizden motifler kullanacağız. Saat Kulesinin etrafı ve Osmanlı Camiinin önünü Arnavut Kaldırım taşıyla döşeyeceğiz. Yaya geçitlerini de yeniden dizayn edeceğiz. Yaya şeritleri sinyal lambalarının ışıklarına paralel olarak ışıklandırılacak” dedi.

 

ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Cumhuriyet Meydanının güzel bir görünüme kavuşturulması adına başlatılacak olan çalışmanın altyapısının oluşturulduğunu ifade eden Ertem “Cumhuriyet Meydanı etrafında ki kaldırımların andezitle kaplanmasını da planladık. Orta refüjün yeniden düzenlemesini gerçekleştireceğiz. Proje kapsamında, taksi ve minibüs duraklarını yeniden yapılandırıp, trafik akışına yeni bir ivme kazandıracağız. Yol kısımlarının da farklı bir görünüme kavuşturulması yönünde çalışmalarımız olacak. Bu çalışmalarımıza yakın zamanda başlayacağız” diye konuştu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10