Anahtar tesliminden önce sorunlar çözülmeli

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ’a gelecek olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanıtlaması için TBMM’ye soru önergesi sundu.

Tekirdağ 13.02.2013 19:49:00 0
Anahtar tesliminden önce sorunlar çözülmeli

 TOKİ ALEYHİNE AÇILAN BİNLERCE DAVA

Aile ve toplum refahını artırmak, sosyal politikalar üretmek ve uygulamakla yükümlü Bakanlığın bölgeye ziyarette bulunmasının sevindirici bir haber olduğunu ifade eden Emre Köprülü, “Bahsi geçen ziyaret çerçevesinde Sayın Bakan’ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı kurumları ziyaret edeceği ve TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katılacağı belirtilmektedir. Daha önce vatandaş ve TOKİ arasında yaşanan sıkıntılar basına ve kamuoyuna sıkça yansımıştır. Bittiği söylenen ve anahtarları teslim edilen yüzlerce ev; elektriği, suyu olmadan, alt yapı sorunları çözülmeden vatandaşlara verilmiş, yine teslim edilen evlerin çoğunda kısa sürede hasar, göcük, gibi sorunlar çıkmıştır. Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde vatandaşların bu konudaki mağduriyetine en güzel ispat da TOKİ aleyhine açılan binlerce davadır” dedi. 
 

BAKAN ŞAHİN’E SORDU

Benzer bir durumun da Tekirdağ’da yaşandığını ifade eden Köprülü, Bakan Şahin’in anahtar teslim törenini gerçekleştirmeden önce bu sorunları dikkate almasını beklediklerini ifade etti. Köprülü soru önergesinde şu soruları yöneltti: “Tekirdağ ilimize yapacağınız ziyaret kapsamında TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katılacağınız belirtilmektedir. Türkiye’nin birçok ilinde dar gelirli vatandaşlarımız dişinden tırnağından artırıp ev sahibi olmak isterken, TOKİ tarafından mağdur edilmeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Tekirdağ’da anahtar teslimi yapacağınız evlerin de benzer sorunları taşıyıp taşımadığını araştırıp, incelediniz mi? Tekirdağ ilimizde engelli vatandaşların işe alımlarında ve genel olarak yaşadıkları sorunlara ilişkin  incelemelerde ve tespitlerde bulunup bir çözüm bulacak mısınız?    Kadına yönelik şiddet oranlarının son dönemde arttığını göz önüne alarak Tekirdağ’da mağdur olan kadınlarımızın yaşadıkları sorunlara ilişkin bir projeniz olacak mı? Tekirdağ’da şiddet gören kadınlara yönelik istatistiki veriler var mıdır? Tekirdağ ilinde şiddet gördüğü için kaç kadın Bakanlığınıza müracaat etmiştir? Bu kapsamda kaç kadına koruma tahsis edilmiştir dedi.”
 

Haber Merkezi    

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10