Sevgililer gününün vazgeçilmezi yine ‘gül’ oldu

14 Şubat Sevgililer Günü, mağazalardan halk pazarına, kuyumculardan çiçekçilere kadar pek çok yerde, alışverişe canlılık kazandırdı. Yeni evli çiftler soluğu kuyumcularda alırken, Sevgililer Gün?

Çerkezköy 13.02.2013 19:52:00 0
Sevgililer gününün vazgeçilmezi yine ‘gül’ oldu

 Çerkezköy Haber - Sevgililer Günü'nü dört gözle bekleyen esnafın yüzü güldü.

 

UYGUN HEDİYE BAKTILAR

14 Şubat Sevgililer gününde eşine veya sevgilisine hediye almak için uğraşan Çerkezköylüler, kozmetikten giyim mağazalarına, kuyumculardan çiçekçilere kadar pek çok alışveriş mağazasını hınca hınç doldurdu. İşçi kesimin yoğun olduğu Çerkezköy’de sevgilisine ve eşine hediye almak isteyenler daha çok bütçelerine uygun hediyeleri tercih etti.
 

EN BÜYÜK İLGİ GÜL

Gökçe Çiçek işletmecisi İncihan Aygün Gökçe satışlarında bekledikleri artışların başladığını ifade ederek “En çok tek gül veya gül buketi ilgi görüyor. Tek gül 10 TL’den satılıyor. Orkideye yine ilgi olmadı. Çiçek satışlarında hiç bir şekilde azalma yok, hediye alan bir insan ister istemez yanında bir demet gül de almak zorunda kalıyor. 14 Şubat’a özel 650-700 yakın gül satmayı hedefliyoruz” dedi.
 

 

 

 

 

HER YAŞTAN MUŞTERİMİZ VAR 

Aynı hareketliliği yaşayan yerlerden birisi de kuyumcular oldu. Eş ya da sevgililerine özel bir hediye almak isteyenlerin doldurduğu kuyumcularda, her keseye uygun ürünler satışa sunuldu. Makul fiyatlarla satılmakta olan tek taş yüzüklerin, insanların bütçesini çok sarsacak bir fiyatta olmadığını ifade eden Sedat Kuyumculuk işletmecisi Sedat Çelik “Satışlarımızda istediğimiz seviyeye ulaştık. Halkımız artık sevgililer günü bilincinde. Sadece genç müşterilerimiz değil orta yaşlı insanlar da büyük ilgi gösteriyor” dedi. Tek taş yüzük fiyatları hakkında da bilgi veren Çelik “Bir tek taş yüzüğün fiyatı 100 TL ile 1000 TL arasında değişiyor. Geçen yılla göre bu yıl satışlarımız erken başladı ve devam ediyor” dedi.
 
SEVGİLİLER GÜNÜNDE ZAMAN ÖNEMLİ
Tek taş yüzük almaya gücü yetmeyen vatandaşların durağı ise hediyelik eşya dükkanları oldu. Çerkezköy’de bulunan Time Out Hediyelik Eşya adlı işyerinde her türlü her bütçeye uygun hediyelik eşya bulunduğunu dile getiren işletme sahibi Rifat Tosun “Sevgililer Gününde en çok saat ilgi görüyor. Erkek bayan saat satışlarımız çok iyi gidiyor. 50 TL’den başlayan fiyatlarla satılan saatlerin yanı sıra gümüş kolye ve yüzükler de ilgi görüyor” dedi.
 

Haber / Ahmet Mutlu YILDIZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10