Ertem vatandaşlarla buluştu

Kahvehane ziyaretlerini sürdüren AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın bu haftaki durağı Gazi Osman Paşa Mahallesi’ndeki Çerkezköy Kıraathanesi oldu. Kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Ç

Çerkezköy 13.02.2013 19:54:00 0
Ertem vatandaşlarla buluştu

 Çerkezköy Haber - AK Parti Çerkezköy Teşkilatı bu haftaki Kahvehane ziyaretini Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan Çerkezköy Kıraathanesi’ne gerçekleştirdi. Kahvehanede bulunan mahalle sakinlerinin sorularının cevaplandırıldığı toplantı, geç saatlere kadar devam etti.

 

SEÇİMLE ALAKASI YOK

Önceki akşam gerçekleştirilen kahvehane ziyaretine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce, Habip Bilgin, Ziyarette konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti’nin birçok şeyi değiştirdiğini söyledi. Ziyaretlerinin seçim çalışması şeklinde değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Demirbağ  “Biz insanımızı seçim nedeni ile ziyaret eden zihniyetten uzak olmanın uğraşını veriyoruz. Geçtiğimiz hafta Şarköy’e gitmiştik. Orası seçim bölgemiz değil. Şarköy 170 kilometrelik mesafede bulunuyor. Şarköy’deki vatandaşımızın da sıkıntılarını dinledik. Belediye ve hükümete dair sorunları olup olmadığını sorduk, var olan sorunlarını dinledik, ne yapılabilir noktasında fikir teatisinde bulunduk” dedi.
 

İNSANIMIZIN FİKRİ ÖNEMLİDİR

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “Bir kenti yalnız başına belediye başkanı yönetemez. Bizim sistemimizde, “biz yaptık oldu” anlayışı yoktur. Yapılacaklar insanımızın onayı ile yapılmaktadır. Zaman zaman sizlere yapmış olduğumuz ziyaretlerin amacı da budur. Varsa sorunlarınızı dinleyip, çözüm noktasında önerilerinizi almaktır. Önerilerinizi plan dâhilinde hayata geçirmeyi kendimize ilke edindik” diye konuştu.
 

PROGRAMIMIZ ARASINDA

Kıraathanede bulunan vatandaşlar, Esen Sokak’ta yağmur sonrasında suların biriktiğini, akarların olmadığını ve asfaltın bundan dolayı bozulduğunu ifade etti. Mevsim sonuna gelindiği için kalıcı çalışmanın Esen Sokak’ta yapılamadığını ifade eden Ertem “Esen Sokak’ta elektrik çalışmaları yapılmaktaydı.  Mevsim nedeni ile geçici şekilde bir düzenleme yapmıştık. Yaz başından sonra Esen Sokak elden geçirilecek. Bu bizim programımızda bulunuyor” dedi.
 

KAÇAK SU KULLANIMI YÜZDE 40 ORANINDAYDI

Bozuk su sayaçlarının yapılıp takılması zarfında tahmini su bedelinin yüksek miktarlarda faturalara yansıtıldığının ifade edilmesi üzerine Ertem, geçen aylar baz alınarak sayaçların olmadığı zamanlarda su tüketiminin tespitinin yapıldığını söyledi. Ertem “Belediyemizin su sayaçlarını söküp tamir etmesi imkânsızdır. Buna ne zamanımız yeter ne de böyle bir şeyi yapmaya imkânımız olur. Günlük 30 ile 40 arasında arıza müracaatı oluyor. Çerkezköy’de 27 bin abonemiz bulunuyor. Samimi insanımızın sayaçsız zamanlarını dikkate dahi almıyoruz. Kaçak su kullanan kişilere yönelik uygulanmakta olan ceza ise Belediye Meclisinin kararıdır. Biz göreve geldiğimizde kaçak su kullanım oranı yüzde 40’tı. Bugün bu miktar oldukça aza indirildi. Birçok sıkıntıyı ortadan kaldıran akıllı sayaç uygulamasını her abonede kullanımını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.  Bunlarla alakalı arızaların giderilmesi için servislerin kurulmasını satıcı şirketlerden isteyeceğiz” ifadesini kullandı. 
 

EN UCUZ SU ÇERKEZKÖY’DE

Trakya Bölgesinde en ucuz suyu Çerkezköy Belediyesi’nin tüketime sunduğunu ifade eden Ertem “Hangi ilçeye bakarsanız bakın en ucuz suyu bizim belediyemizin halka arz ettiğini görürsünüz. Kapaklı ya da Çorlu, Şarköy hangisi olursa olsun bizim fiyatımızın üzerinde bir fiyatla suyu halka arz etmektedir” dedi.
 

HAYVAN BARINAKLARI YOK

Başıboş hayvanların zaman zaman sıkıntılar oluşturulduğunu dile getiren mahalle sakinlerine cevap veren Ertem, AB müktesebatı çerçevesinde sokak hayvanlarının yok edilmesinin imkânsız olduğunu, bunun yerine bu hayvanların belediye yetkililerince toplanarak aşılarının yapıldığını ve sonra da alındıkları yere bırakıldıklarını ifade etti. Çerkezköy Belediyesi’nin bu konuda azamı derecece sıkıntı yaşadığını belirten Ertem “Organize Bölgesinde bazı fabrikalarda sayısı 15’leri bulan köpekler bulunuyor. Yaşlanınca sokaklara bırakılıyorlar. Diğer beldeler de durum aynı. Kapaklı’nın nüfusunun 65 bin olduğuyla övünenler maalesef ki bir hayvan barınağı yapabilmiş değiller. Oysa ki belediyemiz, 2012 yılında 560 hayvanın bakımını yapmıştır” ifadelerini kullandı.
 

CADDELERDEKİ PARKLAR ÜCRETLİ OLACAK

Çerkezköy’ün 9 yılda iki kat büyüdüğünü ifade eden Ertem “Çerkezköy hızlı büyüyen bir kenttir. Araç sayısı da buna paralel olarak artıyor. Daha önce bu hususla alakalı çalışmalarımız olmuştu ama engellendi. Şimdi ise Rüya Sokak’ta 100 araçlık bir park yapmayı planlıyoruz. Projesi bitti. Yıl içerisinde faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. İlk etapta bazı caddelerde ilk yarım saatlik parkları ücretsiz, daha sonraki zamanları ücretlendirmeyi düşünüyoruz. Esnaf sabah dükkânını açınca, aracını park ediyor. Akşama kadar araç orada kalıyor. Diğer tarafta 10 dakikalık parka ihtiyaç duyan kişi park yeri bulamıyor” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10