Sanayi Odası kurulması çalışmalarında sona gelindi

Tekirdağ’daki sanayicilerin tek çatı altında toplanması amacıyla, kurulma çalışmaları devam eden Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti 3. toplantısı, Çorlu Divan Otel’de yapıldı.

Çorlu 14.02.2013 17:59:00 0
Sanayi Odası kurulması çalışmalarında sona gelindi

 715 İMZA TOPLANDI

Toplantı sonunda ilk olarak, sanayi odası müteşebbis heyeti sözcülüğünü yapan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu bir değerlendirme yaparak, 2012 yılı Kasım ayından beri yoğun bir çalışma temposu içerisinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili olarak gelinen süreci basın mensupları ile paylaştı ve  "Sanayicilerin problemlerini birlikte çözmek çok önemli” dedi. 1371 sanayicinin 715’inin imzasını topladıklarını ve bugün itibarı ile belirtilen sayının üzerine çıktıklarını ifade eden Sarıoğlu, kısa bir süre sonra konu ile ilgili olarak sonuca ulaşacaklarını ifade etti.
 

TEZAT OLUŞTURUYOR

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da, ülke genelinde 12 tane sanayi odasının kurulu ve faaliyette olduğunu, fakat 1371 sanayi tesisi bulunan bir şehirde olmamıza rağmen henüz müstakil bir sanayi odasının Tekirdağ’da olmamasının belirtilen rakam ile tezat teşkil ettiğini ifade etti.  Bu nedenle de en kısa sürede kurulma çalışması süren Sanayi Odası’nın tamamlanarak il merkezinde faaliyete geçeceğini ifade ederek, Kasım ayından bugüne kadar konu ile ilgili yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.
 

SÖZ-NİŞAN-DÜĞÜN

Sanayi Odasının kurulması için aşamaların olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, “Bu işin başlangıcını söz, şu anki gelinen mevcut durumu nişan ve ileride kurulma işlemi tamamlandıktan sonraki sonucu ise düğün günü” olarak niteleyerek bu çalışmaların en kısa süre içerinde biteceğini belirtti.
 

SİGORTALI ÇALIŞAN SAYISI 300 BİNE YAKLAŞTI

6 Aralık 2012 tarihinde, Tekirdağ’ın Büyükşehir olduğunu anımsatan Vali Ali Yerlikaya,1 Ocak 2013 itibarı ile il nüfusunun 852 bin 321 kişi olduğunu, yine göç almada Tekirdağ'ın binde 16,56 ile en çok göç alan şehir olduğunu kaydetti. Tekirdağ’da 1 ASB, 11 OSB ve IOSB olduğunu, buraların dışında da 202 firmanın halen faaliyette olduğunu ifade eden Vali Ali Yerlikaya, il genelinde sayısı 300 bine yaklaşan sigortalı çalışan olduğu bilgisini de verdi.
 

ANKARA’YA TAŞINACAK

İstanbul Sanayi Odasının verilerine göre ilk 500 de yer alan sanayiciler içerisinde, il genelinden 52 sanayicinin de yer aldığını belirten Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ’ın vergi tahakkuk ve tahsilatında da 9.sırada yer aldığını belirtti. Vali Ali Yerlikaya sanayi odasının kurulması ile ilgili prosedürün ise 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İle Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 5.maddesine göre işlediğini ifade ederek, önümüzdeki günlerde gerekli işlemlerin tamamlanması ile konunun sanayiciler ile Ankara’ya taşınacağını belirtti.
 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Basın toplantısından sonra, Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti tarafından Vali Ali Yerlikaya’ya, yapılan çalışmalara başından beri verdiği desteklerden dolayı plaket verildi. Toplantı ve devamındaki basın toplantısına; Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Tekirdağ Sanayi Odası Heyet üyeleri katıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10