Kapaklı’yı yeniden yarattınız

Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın ve yönetim kurulu üyeleri tanışma ziyaretlerini sürdürüyor. Darçın ve beraberindekiler dün de Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ziyar

Kapaklı 15.02.2013 22:06:00 0
Kapaklı’yı yeniden yarattınız

 KANDİLERİNİ ÖZGÜRCE İFADE EDEBİLMELİLER

Saat 16.30’da gerçekleştirilen ziyarette konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Konumu ne olursa olsun bütün Sivil Toplum Kuruluşlarının kendisini özgürce ifade edebilmesi gerekiyor. Bu da ancak ve ancak bahse konu STK’nın Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin konularına vakıf olması ile mümkün olabilir” dedi. Seçimler öncesi kurulan bazı STK’ların bu durumu suiistimal ederek adeta bir ‘Tabela Kuruluşu’ gibi hareket ettiğini ve seçim sonrası kapandığını ifade eden Mandalı “Siyasi hayatımda bunun çok sayıda örneğini gördüm fakat hiçbir zaman bu gibi oyunlara alet olmadım” diye konuştu.
 

MANEVİ DEĞERİ ESİRGEMEDİK

Kapaklı’da Sivil Toplum Kuruluşlarının bulunduğunu ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı  İrfan Mandalı, derneklerden maddi manevi desteği hiçbir zaman esirgemediklerini söyledi. 1986 yılından itibaren siyaset içinde oluğunu ifade eden Mandalı, o zamanlar bazı Sivil Toplum Kuruluşları siyaset girmek için bunu bir araç olarak kullandıklarına şahit olduğunu fakat hiçbirine pabuç bırakmadığını söyledi.
 

“TABELA KURULUŞU OLMAYINIZ”

Ulus-Der’in zor bir görev yapacağını söyleyen Mandalı “ Bazı siyasetçiler bazı zamanlar Sivil toplum kuruluşlarını yanlış anlıyorlar. Ancak biz o yanlış anlayanlardan değiliz. STK erkanı eğer vatandaşı temsil ediyorsa düşüncelerini özgürce ifade edebilmesi gerekir” dedi. Ulus-Der gibi Sivil toplum kuruluşlarının da  diğer kuruluşlara örnek olması gerektiğini ifade eden Mandalı “ İnşallah hiçbir Sivil toplum kurumu, tabelası kuruluşu olmaz” dedi.
 

VATANDAŞ GEÇİM DERDİNDE

İrfan Mandalı’nın söylediği “Tabelacı Sivil Toplum Kuruluşlar” tanımlamasını kurum olarak üzerine almayacaklarını ifade eden Ulus-Der Başkanı Erdal Darçın, “ Günümüzde siyasi çıkarlar için Sivil Toplum kuruluşu olanlar var. Fakat biz onlardan değiliz. Günümüzde siyasi partilerin tek derdi seçimdir, vatandaşın ise derdi geçimdir. Ulus-Der toplumsal bir ihtiyaçtan dolayı kurulmuştur” diye konuştu.
 

ULUSAL BİRLİK ANLAYIŞINI REHBER EDİNDİK

Erdal Darçın, Ulus-Der’in, Türk siyasetinin önemli isimlerinden Bülent Ecevit’in ‘Ulusal Birlik’ anlayışını rehber edindiğini ifade ederek “Vatanın bölünmez bütünlüğünü savunan bir dernek kurduk. Derneğimiz bünyesinde her kesimden, her coğrafyadan gencimiz var. Bizim adımız farklı fakat soyadımız Türkiye’dir” dedi. 
 

BAŞARIYI TAÇLANDIRDI

“Kapaklı nüfusu son yıllarda hızlı bir şekilde artıyor” diyen Darçın, 10 yıl önce köy görünümünde olan Kapaklı’nın, bugün adeta modern bir şehir görünümünde olduğunu ifade etti. Son Büyükşehir kanunu ile birlikte de ilçe olarak bu başarıyı taçlandırdığını söyleyen Darçın, “Bunda sizin emeğiniz büyük” diyerek katkılarından dolayı Mandalı’ya teşekkür etti. Darçın, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı “Tanrı kainatı yarattı, siz ise Kapaklı’yı yeniden yarattınız” sözleriyle övdü.
 

MARKA HALİNE GETİRİLDİ

“İrfan Mandalı isminin Kapaklı halkı tarafından marka haline getirildi” diyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı halktan aldıkları enerji ile onlara layık bir şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını ifade etti.
 

KAYMAKAM ATAMASI YAPILACAK

İlçe olma sürecinde bazı kişilerin Kapaklı’yı Çerkezköy’e peş keş çekmeye çalıştığını öne süren Mandalı, “Bunu onların siyasi cahilliklerine veriyorum. Zamanı gelince bu kişilerin isimlerini halkımızla da paylaşacağım. 2-3 ay içinde ilçeye kaymakam atamasının yapılacak. Şimdiden çalışmalara başlayıp, kamu binaları için altyapı hazırlıklarını tamamlamamız gerekiyor. Kapaklı’da yapılacak daha çok işimiz var” diye konuştu. Ziyaretim sonunda Ulus-Der Başkanı Erdal Darçın, İrfan Mandalı’ya çalışmalarında dolayı plaket takdim etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10