“Diyarbakır’ı anlamak Doğu’yu anlamaktır”

Maddi yetersizliklerden dolayı, kırtasiye ihtiyaçlarında noksanlık yaşayan 1000 öğrencinin ihtiyaçlarını karşılamak için Diyarbakır’a giden ve önceki gün Çerkezköy’e dönen AK Parti İl

Çerkezköy 15.02.2013 22:13:00 0
“Diyarbakır’ı anlamak Doğu’yu anlamaktır”

 Çerkezköy Haber - AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları üyeleri Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e ziyarette bulundu.

 

“DESTEĞİ BİZLERDEN ESİRGEMEDİ”

Dün saat 14.30’da gerçekleşen ziyarete AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. AK Partili Gençlik Kolları olarak önemli bir projeye imza attıklarını ifade eden İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli “Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, milletvekilleri, esnaf ve öğrencilerden Başkanımıza selamlar getirdik. Çerkezköy Belediye Başkanımız Ali Ertem bu yaptığımız programda maddi ve manevi desteğin fazlasını verdi. Her türlü desteği bizlerden esirgemiyor” diyerek kendisine teşekkür etti.
 

“ZOR ŞARTLARDA EĞİTİM ALIYORLAR”

Diyarbakır izlenimlerini de Başkan Ertem ile paylaşan Danyeli “Uçaktan indikten sonra gerek milletvekillerimiz gerek polis teşkilatımız gerekse esnafımız bizi yalnız bırakmadı. Çerkezköy’den götürdüğümüz kırtasiye malzemelerini öğrencilerimiz ile paylaştık. Öğrencilerimiz Diyarbakır’da çok zor şartlarda eğitim görüyorlar. Terör olaylarının azalmasına rağmen eğitim yönünden etkisini gösteriyor. Ama o çocuklar okumak için canı gönülden okullarına gidiyorlar” diye konuştu.
 

“BİZLER İÇİN MANEVİ BİR HAZ OLDU”

Diyarbakırın, tarihi ve kültürel bir şehir olduğunu ifade eden Danyeli “Diyarbakır  herkesin mutlaka gelip görmesi gereken bir yerdir. Diyarbakır’da beş peygamberin mezarının olduğunu öğrendik. Diyarbakır surlarının dünyada Çin Seddi’nden sonra ikinci sırada yer aldığı bilgisini aldık. Ayrıca AK Parti hükümetinde ile yatırım fazlasıyla yapılmakla birlikte Diyarbakır hava alanı ile de güzellik katmış. Yaptığımız projede Diyarbakır’ın anlamanın tüm doğuyu anlamak olduğunu kavradık. Bizler için manevi bir haz oldu” dedi.
 

“ÖNEMLİ BİR PROJEYE İMZA ATTINIZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “Sizler böyle bir yükü aldınız ve başarılı bir şekilde yerine getirdiniz. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin batısı ile doğusunu kucaklaştırarak başarılı bir proje oldu. Kimilerinin kafasında soru işaretleri oldu ama Diyarbakır’ın herkes için önemi vardır. Diyarbakır kültür şehri, peygamber şehri olmakla birlikte özellikle bizim etnik yapımıza baktığımız zaman Kürt kardeşlerin yoğun olduğu bir ildir. Etnik bir ayrımcılığa ödün vermemek için Diyarbakır’ı seçtik. Ak Partili gençler olarak önemli bir projeye imza attınız” diye konuştu.
 

“ÖN YARGILARINIZ OLDUĞUNU BİLİYORDUM”

“Onların bizi tanıması yerine bizim onları tanımak açısından önemli bir gezi oldu” diyen Ertem “Batı ile doğunun kendilerini doğru tanıması gerektiğini öğrendiniz. Belli bir kültür seviyesinde kişiler olarak proje öncesinde Diyarbakır ile ilgili ön yargılarınız vardı. Ancak oraya giden insanlar aynı bölgeden uzak olmasına rağmen etnik kimliklerimizin farklı olmasına rağmen, aynı şeyleri paylaştığımızı, aynı bayrağa ve millete inandığını gördünüz” dedi.
 

“ÇERKEZKÖY’DE DE BEKLİYORUZ”

Projenin öneminden bahseden Ertem “Yaptığınız şey küçük bir şey olabilir ama doğu ile batının birbiri ile yardım elini uzatması ve uygulatılması yönünden önemli bir fırsat oldu. Bu işi başarılı bir şekilde tamamladınız. Zor bir görevi başarılı bir şekilde geçtiniz. İkinci bir zor görev sizlere düşüyor. Şimdi Çerkezköy’de bu bölgede aynı şekilde aynı heyecan ve kararlılık ile ikinci bir organizasyon ile çocuklara yapmanız gerekiyor. En kısa zamanda yapmanızı temenni ederek, her zaman destekte olacağımı bilmenizi istiyorum” dedi.
 

“BUNA İNANDIĞIM İÇİN DESTEK VERİYORUM”

Bu gibi destekleri parti gözetmeksizin yaptığını ifade eden Ertem “Ak Partili gençler bunu yapıyor diye AK Parti misyonunda bir insan olduğum için bu anlamda destek vermiyorum. Buna gerçekten inandığım için destek veriyorum. Bu yardımların parti ile hiç alakası yoktur. Bu tip bir organizasyon ve çalışma hangi sivil toplum kuruluşu, hangi gençlik kolları olursa olsun ben Ali Ertem olarak her zaman arkalarında olacağım. Yeter ki bunu herkes yapsın” ifadesini kullandı. 
 

“EN BÜYÜK ORGANİZASYON OLACAK”

Bir programı yaparken, ikinci programın tüm planlamasını ve örgütlenmesini yaptıklarını ifade eden Danyeli “Çerkezköy projesinin istişaresini yaptık. Diyarbakır’dan daha büyük bir programı iki hafta içinde burada başlatacağız. Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’de gerçekleştirilecek programda hedef kitlemiz çocuklar ve maddi durumu iyi olmayan insanlarımız olacak. Bu yapacağımız program öncesinde de Çerkezköy Belediye Başkanımız Ali Ertem gerekeni yaparak maddi ve manevi desteğini esirgemedi. Şu anda eksikleri tamamlıyoruz. Çerkezköy organizasyonu Türkiye’de gençlik örgütleri arasında en büyük bir program olacaktır” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10