Polisin sendikalılaşması ileri demokrasinin bir parçası değil mi?

Sendika isteyen emniyet mensupları hakkında soruşturma açıldığı iddialarını meclis gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, sendika kurmaya karar verdiklerinden bu yan

Tekirdağ 17.02.2013 18:10:00 0
Polisin sendikalılaşması ileri demokrasinin bir parçası değil mi?

 POLİSLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Polisi; amirlerinin ve siyasilerin baskısından kurtararak, kendi haklarına daha iyi sahip çıkmak için, Anayasa’da kendilerine verilen hakkı kullanarak sendika kurmak isteyen Emniyet-Sen kurucularının, AKP’nin engellemeleriyle karşılaşmaya devam ettiğini söyleyen Köprülü “Sendikalaşma sürecinde yaşadıkları; görev yerlerinin değişmesi, nöbet sürelerinin artması gibi yaptırımlara maruz kalan sendika üyeleri şimdide Başkanlarının görevden ihraç edilme kararıyla karşılaşmışlardır. Sendika başkanı tanık olduğu bir suçu bildirmediği iddiasıyla görevden alınmış, sendikaya destek veren polisler hakkında soruşturma açılmıştır” diye konuştu.
 

BAKAN MUARREM GÜLER’E SORDU

İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi sunan Köprülü “Sendikalaşmaya karar verdikleri ilk günden bu yana baskı, tehdit, görevden ihraç edilme zulmüyle karşılaşan ve sadece Emniyet mensuplarının haklarını korumak üzere kurulan Emniyet-Sen’in Genel Başkanını hangi gerekçeyle,ifadesi dahi alınmadan görevden ihraç ettiniz? Emniyet-Sen Genel Başkanını görevden ihraç etmenizin tek sebebi; diğer sendika üyelerine ve tüm emniyet mensuplarına gözdağı vererek, polislerin sendikalaşmasını engellemeye yönelik bir karar mıdır? İfadesi dahi alınmadan komik bir olay sebebiyle ihraç edilen sendika başkanının bu olayı yaşamasının sebebi 23-24 Mart'ta yapılması düşünülen Emniyet Sen Genel Kurulu ile bir ilgisi var mıdır? Polisin sendikalaşması iktidarınız tarafından nasıl bir paniğe sebep olmuştur? Polisin sendikalaşmasını ileri demokrasisinin bir parçası olarak değerlendirmiyor musunuz? 12 Eylül referandumunda sendikalaşmanın önündeki her türlü engeli kaldıracağınızı, hatta iki sendika hakkı vereceğinizi söylerken, emniyet mensuplarının sendikalaşmasına bu denli karşı çıkmanız büyük bir çelişki ve aldatmaca değil midir?” sorularını yöneltti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10