TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Tekirdağ’da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu önceki gün Tekirdağ’a geldi.

Tekirdağ 17.02.2013 18:10:00 0
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Tekirdağ’da

 VALİ YERLİKAYA’YI ZİYARET ETTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin himayesinde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ Ticaret Borsası’nın düzenlediği, “Tekirdağ Ekonomisine Değer Katanlar” ödül törenine katılmak için Tekirdağ’a gelen M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret etti.
 

TÖRENE GEÇTİLER

Ziyarette, ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ile Ziyaeddin Akbulut ve sanayiciler de yer alırken, Vali Ali Yerlikaya ile TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile beraberindeki sanayiciler, bir süre sohbet ettikten sonra ödül törenine geçti. Tekirdağ Ekonomisine Değer Katanlar” ödül töreni Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törende konuşan Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Borsanın çalışmaları hakkında bilgiler sundu ve Tekirdağ’a katkı veren işadamlarına teşekkür ederken, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay da Tekirdağ’ın her geçen gün önemini arttırdığını ifade etti. Günay “Odalar ve Borsalar Birliğinin çalışmalarına destek veriyoruz. Çalışmalarımız durmayacak var gücümüzle çalışamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 

KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖNEM VERİYOR

Törende konuşan Eski çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de kadın girişimcilere verdiği önem için Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederken, Hisarcıklıoğlu da törende yaptığı konuşmada, yeni Ticaret Yasası'nda sanayicinin aleyhine olan 110 madde üzerinde Oda olarak önemli değişiklikler yapılmasını sağladıklarını ifade etti.
 

KARAYOLU İLE YAPILAN İHRACAT MALİYETİ YÜKSELTİYOR

Hisarcıklıoğlu Anadolu'dan batıya karayoluyla ihracat yapılmasının maliyeti çok yükselttiğini belirterek “İhracatta demir yolunu aktif hale getireceğiz. Biz de bu konuda bir çalışma yaptık. Anadolu'daki sanayicinin ürettiği malı kurduğumuz şirket kanalıyla belirli merkezlerde toplayıp, demir yoluyla Bandırma'ya taşıyacağız. Buradan da feribotlar ile Tekirdağ Limanı'na gelecek. Tekirdağ Limanı'ndan da Avrupa'ya ulaşacak. Tekirdağ'da Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da üçüncü büyük konteyner limanı inşa edildi. Kentin birçok alanında büyüme yaşanıyor. Liman ile birlikte ihtiyaç duyulacak lojistik köy projesi de hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu. 
 

ADIM ADIM İLERLİYOR

Türkiye'nin sanayi sektöründe önemli bir ilerleme kaydettiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin, önüne koyduğu ihracat hedefine adım adım yaklaşıyor. Ama bizim devletten tek isteğimiz var, o da rakiplerimizle eşit olanakları bize de sağlasın. Devlet bizim önümüzü açsın” diye konuştu. Artık sistemi değiştirme zamanının geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu “Türkiye'de ilk defa sivil anayasa süreci başladı” ifadesini kullandı.
 

OKUL İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da işadamlarına bol kazançlar dilerken, Tekirdağ’a yapacakları okul için de Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti. Ergene Eylem Planı çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Yerlikaya, çalışmaların devam ettiğini ifade ederek “Tekirdağ Sanayi Odası'nın kurulması çalışmaları tamamlandı. TOBB ile hükümetin uygun görmesi halinde Türkiye'nin 13. sanayi odasını kurmak istiyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Tekirdağ’da yüksek miktarda vergi veren işadamlarına protokol tarafından plaketleri verildi. Tekirdağ Belediyesini de ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, Başkan Dalgıç’tan bilgiler aldı. Dalgıç şeref defterini imzalayan Hisarcıklıoğlu’na günün anısına hediye verdi.
 

KATILIM YOĞUNDU

Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ziyeaddin Akbulut, Özlem Yemişçi, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcıları Eyüp Yiğiter, Av. Nevim Kaçar, çevre il ve ilçelerden gelen Borsa ve Oda başkanları, Meclis üyeleri ile bürokratlar ve çok sayıda iş adamı katıldı.
 
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10