Biz büyük bir aileyiz

Çerkezköy Afacan Çocuk Yuvası ve Çocuk Kulübü, velilere yönelik eğitim programları tüm hızıyla devam ediyor. Çocukların kreşlerle ilgili ihtiyaçları konusunda bilgilendirmede bulunan Afacan Çoc

Çerkezköy 18.02.2013 19:36:00 0
Biz büyük bir aileyiz

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Özel Meslek Akademi Kursu’nda dün saat 14.30’da başlayan seminerde Çerkezköy Afacan Çocuk Yuvası ve Çocuk Kulübü velilerine yönelik eğitim programı düzenlendi.

 

 

BU ÇOCUKLAR HEPİMİZİN

Programın birinci bölümünde Çerkezköy Afacan Çocuk Yuvası ve Çocuk Kulübü Sorumlu Müdürü Güniz Güven tarafından çocukların kreşlerle ilgili ihtiyaçları anlatıldı. Çocukların gelişimi, psikolojileri, velilerin çocuklardan beklentileri ve velilerin çocuklara yaklaşımı konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgilendirmede bulunan Güniz Güven, “Biz büyük bir aileyiz. Bu çocuklar hepimizin çocukları. Onların sorunları da hepimizin sorunlarıdır. Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu. Güniz Güven’in bilgilendirmesinin ardından verilen arada velilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
 

ÇOCUKLARIN HANGİ DAVRANIŞLARI PROBLEMDİR?

Çerkezköy Afacan Çocuk Yuvası ve Çocuk Kulübü velilerine yönelik organize edilen eğitim programının ikinci bölümünde ise Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Psikolog Aynur Düzgünel tarafından ‘Çocuklarda Uyum ve Davranış Sorunları’ konulu seminer verildi. Öncelikle velilerin, çocuklarının hangi davranışlarını problem olarak gördüğü konusunda bilgilendirmede bulunan Düzgünel, “Bir davranışın ‘problem davranış’ sayılabilmesi için çocuğun sekiz temel gereksinimde yoksunluk durumu olup olmadığı denetlenmelidir” dedi.
 

8 TEMEL GEREKSİNİM

Çocuğun sekiz temel gereksinimini, “Başkalarının dikkatini çekme veya onlar tarafından fark edilme; Meraklarının giderilmesi; Fiziksel etkinlik gereksinimi; Isı ve nem düzeylerini uygun bir düzeyde koruma gereksinimi; Besin ve su gereksinimi; Yorgunluğun azaltılması veya giderilmesi gereksinimi ve Cinsel dürtülerin tatmini gereksinimi” şeklinde sıralayan Aynur Düzgünel, konuşmasının devamında ‘problem davranış’ı belirleyen kriterlerden de bahsetti.
 

KÖTÜ DAVRANIŞ HANGİ SIKLIKLA ORTAYA ÇIKIYOR

Velilerin kendilerine belli bir kötü davranışın hangi sıklıkla ortaya çıktığını sormasını isteyen Psikolog Aynur Düzgünel, “Ardından kötü davranışın yoğunluğuna bakın. Örneğin çocuğunuz kolayca sinirleniyorsa, kızgınlık onun hayal kırıklığına karşı doğal bir tepkisi olabilir. Ancak çocuğunuz kendine ya da başkalarına zarar verebilecek bir yoğunlukta sinirleniyorsa en azından sinirin yoğunluğunu azaltmak için dikkat göstermeniz gerekir” dedi.  
 

ÖNERİLERDE BULUNDU

Davranış problemi olan çocuklara zaman ayırmak gerektiğini belirten Düzgünel, onlarla kaliteli vakit geçirmenin ve onlara örnek olmanın önemine dikkat çekti. Çocukların bazı şeyleri kendi başlarına yapması için teşvik edilmesi gerektiğini kaydeden Aynur Düzgünel, “Çocuklarınızın korkularını gidermeye çalışın. Onlara sevgi, şefkat ve sabır gösterin. Onları eleştirmeyin ya da başka çocuklarla kıyaslamayın. Hatalarını açığa çıkarmayın. Duygularını ifadeye teşvik edin. Yeme ve uyku alışkanlıklarını düzene sokun” önerilerinde bulundu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10