28 ilde eş zamanlı operasyon; 167 gözaltı

Ankara, İzmir başta olmak üzere Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 28 ilde terör örgütü DHKP- C adına faaliyet gösteren devrimci memur hareketi grubuna yönelik operasyon yapıldı, çoğu memur 167 ki

Tekirdağ 19.02.2013 21:39:00 0
28 ilde eş zamanlı operasyon; 167 gözaltı

 Çerkezköy Haber - Terör örgütü DHKP-C'nin devrimci memur hareketi grubuna yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Erdal Korkmaz polis tarafından gözaltına alındı.

 

TEKİRDAĞ’DA DA GÖZALTI VAR

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, DHKP-C operasyonu kapsamında Tekirdağ Endüstri Meslek Lisesi Felsefe öğretmeni olan Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Erdal Korkmaz'ın Bahçelievler mahallesindeki evine sabah baskın düzenledi. Evde olan Korkmaz gözaltına alınırken, evdeki Bilgisayar ve bazı evraklara el konuldu. Korkmaz, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 

28 İLDE OPERASYON

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Adana başta olmak üzere 28 ilde başlatılan operasyonda çok sayıda adrese baskın yapıldı. Ankara’da KESK Genel Merkezi’nde de arama yapıldı. KESK MYK Üyesi Akman Şimşek’in odasında polis arama yaptı. Şimşek'in odasındaki arama, yaklaşık 4 saat sürdü. Görevli polislerin bazı belgelerle bir bilgisayar hard diskine el koyduğu öğrenildi. Akman Şimşek, Antalya'daki evinde gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunanlardan birinin ODTÜ'de akademisyen olduğu belirtildi. Ankara’da aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 33 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu bildirildi. Devrimci Memur Harekatı'nın üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Özlem Kütük ise İstanbul'da gözaltına alındı.
 

GÖZALTINA ALINANLARDAN 16'SI ÖĞRETMEN

Ankara'da gözaltına alınanlar arasında 16 öğretmen, 2 hemşire ve bir sağlık memuru olduğu, 3'ünün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2'sinin Karayolları Genel Müdürlüğü, birinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, birinin Çankaya Belediyesi, birinin PTT, birinin Yüksek Seçim Kurulu, birinin Devlet Malzeme Ofisi, birinin Maliye Bakanlığı ve birinin de vergi dairesinde görev yaptığı bildirildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10