Yıl sonuna kadar minibüsler yenilenecek

S.S 25 Nolu Çerkezköy Akarsu Minibüs ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi araç filosuna yenilerini kattı. Önümüzdeki hafta içerisinde dört adet yeni yolcu minibüsünün hizmete gireceÄ

Çerkezköy 19.02.2013 21:39:00 0
Yıl sonuna kadar minibüsler yenilenecek

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Minibüs ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi bu yıl içerisinde araçlarının tamamını yenilemeyi planlıyor.

 

YENİ HATTA YOLCU YOK

Özellikle engelli vatandaşların kolay kullanımı açısından yenilenecek olan araçların 4 tanesi önümüzdeki hafta hizmete sokulacak. Minibüs ve Otobüsçüler Motorlu taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İlhami Yörük, Kumlugeçit’ten başlayarak hastaneye kadar ulaşan yeni güzergâhın vatandaşlara hayırlı olmasını temenni ederek “14 Ocak’ta başlayan Kumlugeçit, Yeşil Camii, Güveniş Caddesi ve Diş Hastanesi hattı için talepler olmuştu. Tam 307 adet imza toplanarak hat oluşturulması talebinde bulunulmuştu. İnsanımızın talebini uygun karşılayıp söz konusu hattı Ağustos ayında açmıştık. Bu kadar zaman geçmesine rağmen o hatta çalışan minibüslerimize 37 kişi binmemiştir” dedi.
 

MİNİBÜSLER YENİLENECEK

07.02.3013 tarihinde araç kapasitelerini artırma kararının geçtiğini belirten Yörük “Kullanmakta olduğumuz minibüsleri peyler pey değiştireceğiz. Bizim taşıdığımız yolcular en az Tekirdağ ve Çorlu’da oturanlar insanlar kadar değerlidir. Biz araçlarımızı yenileyeceğiz. İnsanımızın hizmetine sunacağımız minibüslerimizin ödemesini de yine halkımızla birlikte yapacağız” ifadesini kullandı.
 

ZOR BİR UĞRAŞ

Yolcu taşımacılığının zor bir uğraş olduğunu ifade eden Yörük “55 adet aracımızla gün içerinde 480 sefer yapmaktayız. Bu seferlerin 48 tanesini gece saat 23.30’a kadar yapıyoruz. Taşımacılığın birçok ayağı mevcut. Bunlar araç, şoför, yolcu, belediye, emniyet ve özel araç sürücüleri. Herkes birbirine yardımcı olmalıdır” dedi.  
 

ENGELLİLERE UYGUN

Yeni araçların 25 koltuklu ve engelli vatandaşların kolay kullanabileceği nitelikte olacağını ifade eden Yörük “İki marka üzerinde kararımız netleşmiş durumdayız.  Isuzu Otokar ve Sultan. Araçlarımız kameralı, ışıklı tabelalı, türkuaz renginde ve damalı olacaklar. Dört yeni aracın sözleşmesini yaptık. Önümüzde ki hafta hizmete girecekler” diye konuştu.
 

PARK ŞEKLİ DÜZENSİZ

Yolcu indirip bindirme esnasında düzensiz parklar nedeni ile sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Yörük “Yolcu indirip bindirmede yaşadığımız zorluklar, özel otoların düzensiz bir şekilde park edilmesinden kaynaklanmaktadır. Araç sahipleri araçlarını park ederken çok daha makul bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirler” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10