İlçe teşkilatının açılışını Genel Başkan Pamukoğlu yaptı

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Işık ile birlikte Çerkezköy’e geldi.

Çerkezköy 19.02.2013 21:40:00 0
İlçe teşkilatının açılışını Genel Başkan Pamukoğlu yaptı

 ÇERKEZKÖY’E GELDİ

Dün saat 14.30’da Çerkezköy-İstanbul karayolu gişelerinde HEPAR İlçe Başkanı Muzaffer Adak ve partililerce karşılanan Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Işık ve beraberindekiler daha sonra Erna Center binasında bulunan İlçe Teşkilatının açılışını gerçekleştirdi. İlçe Teşkilatının açılış kurdelesini kesen Pamukoğlu ilçe teşkilatının hayırlı olmasını temenni etti.
 

“SINIF ARKADAŞLARIMI ZİYARET ETTİM”

Silivri’de Balyoz davasından tutuklu olan sınıf arkadaşlarını ziyaret için İstanbul’a geldiğini ifade eden Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu “Silivri’deki ziyaretimin ardından Çerkezköy ilçesinin yeni örgütlenmesi ve teşkilatın resmi açılışını yapmak üzere buraya geldim. Kısacası bugünkü programın Silivri ve Çerkezköy’dü” dedi.
 

“ERGENE PIRIL PIRIL AKACAK”

İlçe Yönetim Kurulu üyesi Nurhan Altıntaş’ın “Trakya’nın en büyük sorunu olan Ergene nehrinin kirliliği büyük bir sorun haline geldi. Her evden şuanda bir aileden beş kişiden birisi kanser hastalığına yakalanıyor” sözleri üzerine konuşan Pamukoğlu “Trakya da 7 yıl görev yaptım. Kurmay Yüzbaşı, Binbaşı ve Albay olduğum dönemlerde Trakya’daydım. Ergene’yi benim yüzbaşı olduğum zamandaki haline getireceğiz. Yani pırıl pırıl berrak akacak. Meselenin ne olduğunu bildiğim gibi çözümünü de ben biliyorum. Ergene benim 28-30’lu yaşlarda kurmay yüzbaşıyken Trakya’da gördüğüm haline getirilecek. Nasıl mı derseniz herkes görecek” dedi.
 

“DÜNYADA İKİ TARİH VARDIR”

Ülke gündemine ilişkin de değerlendirme yapan Pamukoğlu “Hak ve Eşitlik Partisinin ilkeleri bellidir. Bir hafta önce İstanbul’da bin kişinin katıldığı bir yürüyüş yaptık. Devlet masa demez teslim ol der. Devlet ahlakı ve prestiji şudur. Bir müzakere yapılacak ve ne olacak o müzakerede ? Hükümetin başındaki zaten ‘savaş kolay barış zormuş’ diyor. Savaş görmüş mü? Dünya siyasi ve harp tarihini bilenler bilir ki barış mağlup olduğun tükendiğin pes ettiğin zaman yapılır. Başka türlü barış olmaz. Eğer savaş konuşuyorsanız ve sonunda barış olacaksa ki mecburen oluyor. Niye mecburen oluyorsunuz, çünkü tükeniyorsunuz ve yeniliyorsunuz. Çünkü pes ediyorsunuz bundan dolayı barış yapmak zorundasınız. Barış ne demek? Kime yenildiyseniz onun isteklerini yerine getireceksiniz. Bu ilkokul tarihinde de, ortaokul ve lise tarihinde de böyledir. Dünyada iki tarih var biri siyasi biri de harp tarihidir.
 

Bunları bilenler de barışın ne olduğunu bilirler. Barış teslim olmaktır” diye konuştu.

 

“TRAKYA GEZİMİZ AYRI OLACAK”

Hak ve Eşitlik Partisi olarak yeni bir parti olduklarını ifade eden Pamukoğlu “Parti yasalar itibariyle 60 ilde örgütlü bir durumdadır. Yeteri kadar ilçe ve beldede örgütlü durumdayız. Türkiye’nin her tarafında olabildiği kadar yerel seçimlere gireceğiz. Türkiye’de bin 273 ilçe var ve 3 bin 774 belde bulunuyor. Silivri’den buraya geldik ve duruma bakacağız. İstanbul bölgesinde işlerimiz vardı oradan buraya geldik. Trakya gezimiz ayrı olacak. Geldiğimizde adım adım gezmemiz gerekiyor” dedi.
 

“SİYASİ AMAÇLIDIR”

Basın mensuplarının “Büyükşehir Kanunu’nda Büyükşehir statüsüne kavuşan 29 ile uygulama gerekli olup olmadığı” sorusuna da cevap veren Pamukoğlu “Bu tamamen siyasi bir durumdur. Kendilerini zayıf hissettiği merkezlere çevreden nüfus bağlayarak kendini güçlendirmek istiyorlar. Hep kenarlardan alarak merkeze oy taşımak istiyor. Bu yüzden tamamen bu kanun siyasi amaçlıdır” dedi. Açıklamalarının ardından Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, partililerle toplantı yaptı. 
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10