BAL’da heyecan tüm hızıyla devam ediyor

Bölgesel Amatör Lig 11.Grup’ta 17.hafta oynanan 6 karşılaşma ile tamamlandı. Temsilcimiz Çerkezköyspor’un 3-0’lık hükmen galibiyet ile kapattığı haftada Lüleburgazspor’u deplasmanda mağlup eden

20.02.2013 20:26:00 0
BAL’da heyecan tüm hızıyla devam ediyor

 Çerkezköy Haber - Çerkezköyspor, hafta sonunda İzmit Çenesuyu Plajyoluspor karşılaşmasından aldığı hükmen 3-0’lık galibiyet ile puanını 19’a yükselti.

 

HÜKMEN GALİP AYRILDI

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta 17.hafta birbirinden zorlu karşılaşmalara sahne oldu. Rakibi İzmit Çenesuyu Plajyoluspor’un ligden çekilmesi sonrası haftayı üç puan ile kapatan Çerkezköyspor puanını 19’a yükseltmesini bildi. Temsilcimiz Çerkezköyspor bir sonraki hafta karşılaşmasında ise Edirnespor Gençlik Kulübünü Mustafa Uğraş Stadyumunda konuk edecek.
 

YENİ LİDER SULTANBEYLİ

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup’ta Sultanbeyli Belediyespor deplasmanda Lüleburgazspor’u 4-0 yenerek üst üste 6. galibiyetini aldı ve liderliğe yükseldi.Lüleburgaz 8 Kasım Stadı’ndaki maç açık ancak soğuk bir havada oynandı. Maçın ilk yarım saatlik bölümü karşılıklı ataklarla geçildi. Konuk ekip Sabur’un bindirmeleriyle etkili olmaya çalışmasa da fazla net gol pozisyonu olmadı. Sultanbeyli’nin ilk golü de Sabur’un ara pasında Yusuf’la geldi. Bu gol 34. dakikada olurken maçın ilk yarısı 1-0 sona erdi. Lüleburgazspor ikinci yarıya iyi başladı. 50. dakikada Kırmızı-Yeşilliler karşı karşıya pozisyonda kaleci Erol’u geçemediler. Bu, Kırklareli ekibinin maçtaki en ciddi gol pozisyonuydu.Bundan sonra konuk ekip üstünlüğü ele alırken, 66?da, ara transferde takıma dahil olan Reha farkı ikiye çıkardı. Sahasından çıkmakta zorlanan Lüleburgaz, rakibine çok sık pozisyon verdi. Emrah’ın ayağından net bir fırsat kaçıran İstanbul temsilcisi 71?de penaltı kazandı. Emrah’ın ara pasında Sabur savunmanın arkasına sarkıp kaleci Serbay’la yerde kaldı. Sabur, Serbay’ın kendisini yere düşürmesiyle penaltı kazanırken Serbay ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu pozisyonda Sultans Taraftar Grubu kalecileri ‘Barthez Erol’un penaltı kullanmasını istese de topun başına Gökhan Cingirt geçti ve skoru 3-0 yapan golü attı. Bu gol sonrası Lüleburgaz tribünleri takımlarına da tepki gösterip tribünleri terk etmeye başladı. 78?de ani gelişen Sultanbeyli atağında Emrah’ın sağdan ortasını röveşatayla tamamlayan Reha skoru belirledi. Maçı 4-0 kazanan Sultanbeyli Belediyespor, Tuzlaspor’un mağlup olmasıyla liderliğe yükseldi.
 

FARKI İKİYE ÇIKARDI

Ligde haftanın maçında ise Tekirdağspor evinde haftaya lider durumda giren Tuzlaspor’u konuk etti. Karşılaşmaya çok iyi başlayan Tekirdağspor ilk dakikalarda itibaren rakip kalede etkili hücumlar geliştirdi. Tuzlaspor ise rakibi karşısında ilk dakikalarda savunma ağırlıklı bir oyun sergiledi. Ataklarını sıklaştıran Tekirdağspor 22.dakikada Bülent’in ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. İlk devresi Tekirdağspor’un tek gollü üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmada ikinci devre de etkili oyununu sürdüren ev sahibi ekip tecrübeli golcüsü Birol’un ayağından bulduğu golle farkı ikiye çıkardı.
 

TUZLASPOR’U LİDERLİKTEN ETTİ

Farkın ikiye çıkmasının ardından Tuzlaspor kontrolü eline aldı. Farkı indirmek için ataklar geliştiren konuk ekip Tekirdağspor savunmasını geçemedi. Konuk ekip Tuzlaspor 81.dakikada penaltı vuruşu kazandı. Topun başına geçen Bahadır farkı bire indirmesini bildi.Farkın bire inmesi ile birlikte Tuzlaspor moral buldu. Beraberlik golü için ataklarını sürdüren Tuzlaspor son dakikalarda kalesinde üçüncü golü gördü. Az adamla yakalanan Tuzlaspor savunmasındaki hatayı iyi değerlendiren Tekirdağspor’da Mehmet Yılmaz topu ağlara göndererek skoru 3-1 yaptı. Tekirdağspor bu galibiyet sonucunda puanını 33’e yükselterek 5. sırada yer aldı. Tuzlaspor ise 34 puanla ikinci sıraya geriledi.
 

DÜŞÜŞÜNÜ SÜRDÜRDÜ

Haftaya üçüncü sırada giren Sultangazispor evinde Babaeskispor’u konuk etti. Sezonun ikinci yarısında henüz galibiyet alamayan Sultangazispor sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı.
Cebeci Arena stadında oynanan ve büyük ilgi gören maçta ev sahibi Sultangazispor, maçta ilk ciddi pozisyona giren ekip oldu. Sultangazispor 10.dakikada yeni transferi Halil İbrahim Alan’la net bir pozisyonda Babaeskispor kalecisi Aykut’a takıldı.39.dakika Mehmet bu defa net bir pozisyonda Sultangazispor’u öne geçme fırsatını golle sonuçlandıramadı. İlk yarıda İki ekipte kalan dakikalarda sonucu değiştiremedi ve soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.
İkinci yarıda maçta heyecan giderek arttı. Sultangazispor evinde oynamanın da avantajı ile üstün olan taraftı. Fakat girdiği pozisyonlarda istediği golü bulmakta zorlanınca maç başladığı gibi 0-0 bitti. Bu sonuçla iki ekipte sahadan 1?er puanla ayrıldı. Hafta içi erteleme maçında Tekirdağspor’u 2-0 mağlup eden Babaeskispor karşısında da galip gelemedi.
 

EDİRNE YEDİ GOLLE GALİP

Bölgesel Amatör Ligi 11.grupta mücadele eden Edirnespor Gençlik, Kırklareli Sanayispor’a adeta gol oldu yağdı.  Yeni Teknik Direktörleri ile ilk maçına çıkan Edirne temsilcisi oynadığı futbolla göz doldurdu. Maça hızlı başlayan Edirnespor Gençilk karşılaşmanın 18.dakikasında yeni transfer Yancho İvanov Andreev’in nefis golüyle durumu 1-0 yaptı.  Oynadığı futbolla taraftardan tam not alan Yancho İvanov Andreev karşılaşmanın 27. dakikasında kendisinin ve takımın ikinci gülünü atarak skoru 2-0 yaptı. Sahada üstün bir futbol sergileyen Edirnespor G.K. maçın 35.dakikasında Mehmet Narin’in golüyle farkı 3’e çıkardı ve ilk yarı Edirnespor G.K.’nın 3-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi ekip karşılaşmanın 59.dakikasında Turgut Gönültaş’ın golüyle skoru 4-0 yaptı. Ardı ardına gol pozisyonları üreten ev sahibi ekip 67.dakikada  yine Yancho İvanov Andreev’in nefis golüyle skoru 5-0 yaptı. 90 dakika boyunca sahada  kötü bir futbol sergileyen Kırklareli Sanayispor, karşılaşmanın sonlarına doğru  82.dakikada  Abdulkerim Korkmaz’ın kendi kalesine attığı golle ev sahibi Edirnespor G.K. farkı 6’ya çıkararak durumu 6-0 yaptı. Maçın uzatma bölümlerinde 90+3’te penaltı kazanan Edirnespor G.K.  Mehmet Narin’in penaltıdan attığı golle farkı 7’ye çıkardı ve  durumu 7-0 yaptı. 
 

BAĞCILAR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup’ta Bağcılarspor, sahasında konuk ettiği Suadiye Belediyespor’u 2-1 yenerek Şirin Berber yönetiminde çıkışını sürdürdü. Maça çok etkili başlayan Bağcılarspor 11. dakikada Sezer’in attığı kafa golü ile 1-0 öne geçti. Bu, karşılaşmanın ilk yarı skoru oldu. Çekişmeli geçen maçın 85. dakikasında e sahibi ekip penaltı kazandı. Topun başına geçen Can’ın vuruşunda kaleci meşin yuvarlağı bloke etti. Topu önünde bulan Ferhat farkı ikiye çıkardı: 2-0 Ev sahibi ekibin sevinci 1 dakika sürdü. Konuk ekip bir dakika sonra penaltı kazandı. Topun başına geçen kaleci Rıdvan Kocaeli temsilcisini umutlandırdı. Ancak kalan dakikalarda başka gol olmadı. Bağcılarspor maçtan 2-1 galip ayrılarak üç puanın sahibi oldu.
 

İNCİRLİSPOR BİR PUAN İLE KAPATTI

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta ligde var olma mücadelesi veren İncirlispor, Körfez Belediyesi Hereke Yıldız deplasmanından 1 puanla dönerek kritik bir sonuca imza attı. İlk yarısı golsüz biten maçta ev sahibi ekip 70. dakikada Yasin Tektaş’ın attığı golle 1-0 öne geçti. İncirlispor bu gole 87. dakikada Aydın’la yanıt vererek skoru belirledi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca her iki takımda haftayı birer puan ile kapattı. İncirlispor 21 puana çıkarken, bu beraberlik ile Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor ise 27 puana yükseldi.
 

PUAN DURUMU

1- Sultanbeyli Belediyespor 35
 

2- Tuzlaspor 34

 

3- Tekirdağspor 33

 

4- Sultangazispor 33

 

5- Edirnespor Gençlik 33

 

6- Hereke Yıldızspor 27

 

7- İncirlispor 21

 

8- Babaeskispor 20

 

9- Bağcılarspor 19

 

10- Çerkezköyspor 19

 

11- Lüleburgazspor 18

 

12- Suadiye Belediyespor 18

 

13- Kırklareli Sanayispor 10

 

14- İzmit Çenesuyu 6

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10