2/B başvuruları devam ediyor

4 Şubat 2013 tarih ve 28549 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazi

Çorlu 20.02.2013 20:57:00 0
2/B başvuruları devam ediyor

 BAZI HAK SAHİPLERİ MÜRACAAT ETMEDİ

Atılğan, hak sahiplerine doğrudan satılacak olan 2/B arazilerinin satış bedellerinin, yüzölçümü 400 metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50 si, 400 metrekareden fazlası için ise rayiç bedelin yüzde 70’i üzerinden hesaplanacağını belirterek şöyle konuştu: “2/B arazilerinin hak sahiplerinin bilgilendirilmesi amacıyla belediyelerde ve muhtarlıklarda duyurularda bulunulmuş, her bir köye gidilerek vatandaşlarımıza hakları anlatılmış, ayrıca 2/B arazilerinin bulunduğu köylerdeki cami cemaatının bilgilendirilmesi için gerekli duyurular cami imamları vasıtasıyla sağlanarak hak sahibi vatandaşlarımıza ulaşılmaya çalışılmıştır. Ancak, bazı hak sahiplerinin yurt dışında ya da şehir dışında bulunması ya da mirasçılarınca/hissedarlarınca müracaatların henüz yapılmadığı gözlemlenmiştir”
 

FERAGAT ETMİŞ SAYILACAKLAR

Tekirdağ Defterdarı Yusuf Atılğan 2/B arazisi hak sahibi kullanıcısı olan vatandaşların 1. Etap olarak adlandırılan Tekirdağ Merkez ve Şarköy ilçelerimizde bulunan 2/B arazileri için, son başvuru tarihinin 26 Şubat olduğunu ifade etti. Henüz müracaatta bulunmayan hak sahiplerinin sunulan bu fırsattan yararlanmaları açısından 26 Şubat tarihine kadar Defterdarlık (Milli Emlak Müdürlüğü) ve Şarköy Malmüdürlüğümüze müracaatta bulunmalarını beklediklerini belirten Atılğan, “26 Şubat’a kadar müracaat etmeyen hak sahipleri her türlü haklarından feragat etmiş sayılacaklar. 2. Etap olarak adlandırılan diğer 2/B arazileri için son müracaat tarihleri ayrıca duyurulacaktır. Son müracaat tarihi olan 26 Şubat tarihi göz önünde bulundurularak satış işlemlerine başlanılacak olup, satış bedelleri T.C.Kimlik numarası ile www.milliemlak.gov.tr ve Defterdarlığımız www.tekirdagdefterdarligi.gov.tr web sitesi üzerinden sorgulatılarak öğrenilebilir” bilgisini verdi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10