Belediye binasını biz görmeden su yada sel mi bastı ?

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu düzenlediği basın toplantısında Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve belediyeye tepki gösterdi.

Çerkezköy 20.02.2013 21:43:00 0
Belediye binasını biz görmeden su yada sel mi bastı ?

 “VATANDAŞIN HAKKINI HİBE ETMİŞTİR”

Dün saat 13.30’da basın açıklaması yapan Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediyesi’ne 4 ay önce vermiş oldukları beyanatlarda ilgili belediyeyi zarara uğrattıkları iddiasıyla haklarında suç duyurusunda bulunulduğunu belirterek “2008 yılında Atatürk Caddesi’nde şehitlerin adını kullanarak 2009 yılında vatandaşın duygusal davranmasını sağlayarak oylarını toplamıştır. Belediyenin böyle bir yer yapması için ilk olarak istimlak yapması gerektiğini ve yapmazsa da belediyeyi zarara uğratacağını söylemiştik. Aradan geçen süre zarfında ise vatandaştan gelen şikayet üzerine o yeri yıktılar. Ve sonucunda ise 300 bin TL’lik bir yatırımı yıkarak tüyü bitmemiş yetimin ve vatandaşın hakkını hibe ederek kendini yargı önünde suçlu bulunmaması için temizletmiştir” diye konuştu.
 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Belediyede görevli ve sorumluluk sahibi olmamalarına rağmen suçlu olarak belediyenin kendilerini hedef gösterdiğini belirten Ordu “Hem iftira attığı için hem de 300 bin TL’nin kimler tarafından karşılanacağı yönünde şikayette bulunarak suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
 

1 MİLYON 798 BİN TL FAZİ ÖDENDİ

4 Haziran 2012’de belediyeye yaptıkları müracaatta “1 Haziran 2009’dan 1 Haziran 2012 tarihleri arasında Belediyenin borçlarını alacaklılar tarafından icra işlemi uygulanmıştır. Uygulandı ise kaç TL’lik icra işlemi uygulanmıştır. Yapılan icra işlemlerinde belediyemiz tarafından kaç TL icra masrafı olarak ödeme yapılmıştır. İcra işlemleri ile Belediyeye ait ne kadar gayrimenkul satılmıştır. Ada parsel numaralarının belirlenmesi, Satılan gayrimenkullerin beyan değeri kaç TL’dir. Kaç TL’den icra yolu ile satılmıştır. Borçlardan dolayı icralık işlemlerde belediye tarafından kaç TL borç faizi ödenmiştir. İcra dairesinde borçlardan dolayı bekleyen kaç adet dosya vardır” sorularını sorduklarını, fakat belediyenin kendilerine cevap vermediğini ifade eden Ordu “Biz de bunun cevabını almak için Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna yazı yazdık. 6 Kasım 2012 tarihinde gelen yazıda bu beş maddeyi kamuoyuna açıklamak için bizlere bu yazıyı vermesi gerektiği bildirildi. Belediye Başkanı Ali Ertem bunlardan sadece yapılan icra yekünü 5 milyon 663 bin 688 ve buna ödediği faiz ise 1 milyon 798 bin TL’lik yazıyı göndermiştir. Diğer maddeleri maalesef vermemiştir” dedi.
 

“BİZ GÖRMEDEN SU YADA SEL Mİ BASTI”

Bunun üzerine belediyeye  1 Haziran 2009’dan 1 Haziran 2012 tarihleri arasında icra işlemleri ile belediyeye ait ne kadar gayrimenkul satıldığını, ada ve parsel numaralarını, satılan gayrimenkullerin parsel bazında emlak beyan değerleri kaç TL olduğunu, satılan gayrimenkullerin icra satış miktarları kaç TL olduğunu sorduklarını ifade eden Ordu “Bize yazılan yazıda avukat Çerkezköy’ü sel bastığından dolayı icradaki dosyaların zayi olduğunu belirtti. Bu belediye yapılan icra takipteki dosyanın birisi belediye olduğunu kabul edersek, belediye binasını biz görmeden su yada sel mi bastı” dedi.
 

“25 MİLYON ZARARA UĞRATMIŞTIR”

Bugün değeri 120 bin TL olan arsalardan birisinin en az 27 bin TL’ye diğerinin ise 32 bin TL’ye belediyenin avukatı tarafından icradan tarafına geçirildiği iddiasında bulunan Ordu “5 milyonluk borç faizle birlikte 7.5 milyon TL olmuştur. Bu rakamı dört ile çaptığın zaman 30 milyon TL’ye vuruyor. Çerkezköy Belediyesi 30 milyonluk gayrimenkulü haciz yolu ile peşkeş çekerek vatandaşı ve Çerkezköy’ü 25 milyon TL zarara uğratmıştır. Bu konuda da açık açık bu maddeden dolayı hazırladığımız dosyayı gereken en üst makamlara kadar dosyayı bildireceğiz” diye konuştu.
 

“MAHKEMEYE İLÇE BAŞKANINI GÖNDERMİŞTİR”

Çerkezköy’de son yapılan asfaltın sökülerek yeniden yapılması gerektiğini belirten MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu “Bu asfalt konusunda da vatandaşı 5 milyona yakın zarara uğratıldı. Altıntaş Kuyumculuğu takribi 13 milyon TL dolandıran kardeşlerin yaptıkları açıklamalar ile Ak Parti şemsiyesi altına sığındığını düşünüyorum. AK Partililer ‘Siz Mustafa Ordu’ya kir atın ben sizi bu davalardan kurtaracağım’ demiştir. Çünkü geçen gerçekleşen mahkemeye ilçe başkanını göndermiştir. Böyle bir dolandırıcılık ve şaibeli bir işte mahkemesine gidip onlara sahip çıkmanın bir siyasi partinin edep ve terbiyesine uymayacağını düşünüyoruz. Gittikleri zaman bizim aklımıza ‘acaba 13 milyonluk paydan ne kadar pay almayı düşünüyor’ sorusu geliyor. İki taraf da denize düştü, birbirine sarıldılar” dedi. 
 

“ÇIKIP AÇIKLAMA YAPSIN”

Belediye Eski Meclis Üyesi Yaşar Keleşoğlu’nun ve Çerkezköy Belediyesinin Ambardere’deki evin imar uygun olup olmadığı konusunda açıklama yapmadığını ifade eden Ordu “ Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda imar konusunda ‘Mustafa Ordu bu konuyu bilmiyor’ diye bizleri suçlamışlardır. Eski Belediye Meclis Üyesi Yaşar Keleşoğlu’nun Ambardere’deki villasının kaçak yapıldığını bilen ve bizim yaptığımız açıklamadan sonra binanın imara uygun olmadığını ve tadilat yapıldığını Ali Ertem söylemiştir. Belediye Başkanı ‘yüzde 1.5 civarında uygun değil’ demesine rağmen vatandaş ‘yüzde 10 uygun değildir’ demiştir. Herkes gardını alsın, kurban bayramından sonra biz gereken yerlere şikayetçi olacağız dedik. Yaşar Keleşoğlu o gün yaptığı açıklamada imar konusunu benden daha iyi bildiğini ve elindeki dosyalarla gerekli makamlara müracaat edeceğini ifade etmişti. O günden itibaren sesi çıkmadı. Şimdi çıksın ve açıklama yapsın” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10