Okullarda engeller kalkıyor

Tekirdağ'da engelleri bir bir kaldıran ve engelli vatandaşlarımızın istedikleri yere erişebilmesini sağlamak ve topluma entegrasyonunu temin etmek için önemli çalışmalara imza atan, kendi bünyesindeki binaları

Tekirdağ 22.02.2013 20:56:00 0
Okullarda engeller kalkıyor

 SONA YAKLAŞILDI

Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi (Tekomer) ve Trakyakent iş birliği ile ortak yapılan, bir bölümünü Trakya Kalkınma Ajansı'nın da finanse ettiği “Engelsiz bir gelecek için engelsiz okullar projesi”nde sona yaklaşıldı. Yapılan çalışmaları yerinde kontrol eden Tekomer Sorumlusu Murat Yıldız, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanması, fiziki koşulların erişilebilir olması ve engelli çocuklarımızın eğitim alması belediyemiz açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.
 

CAN SUYU GÖREVİ GÖRECEK

Proje kapsamında ve yapılan çalışmalar doğrultusunda Tekirdağ'da eğitim alamayan 1061 çocuğun tespit edildiğini ifade eden Yıldız, bu projenin bir nebze de olsa can suyu görevini göreceğini belirtti. Türkiye’de bir ilk olan ve Tekirdağ Belediyesinin yaptığı bu projeyi 6-9 Aralık tarihlerinde yapılan “Engelsiz yaşam fuarında” da başarıyla tanıttıklarını belirten Yıldız, ulusal ve uluslararası birçok katılımcının da ilgi gösterdiği ve fuarda bulunan birçok yerel yönetim tarafından da örnek alındığını söyledi. Yıldız, okul giriş rampalarının, bay ve bayan tuvalet dönüşümlerinin yapıldığı okulların önümüzdeki hafta sonuna kadar platformlu merdiven asansörlerinin de montajının tamamlanacağını kaydetti. Proje kapsamındaki pilot okulların Hacıilbey İlköğretim Okulu, 13 Kasım İlköğretim Okulu, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu, Nurettin Ekmekçioğlu İlköğretim Okulu, Öğretmen Mediha Mehmet Tetikol İlköğretim Okulu,  Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu, Cafer Tayyar İlköğretim Okulu, Aydoğdu İlköğretim Okulu, Kamil Korkmaz Zafer İlköğretim Okulu ve Özel İdare 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu olduğu belirtildi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10