Gönül Elçiliği Projesi anlatıldı

Gönül Elçiliği Projesi tanıtım toplantısı Muratlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapıldı. Tanıtım toplantısına Vali Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya,

Muratlı 22.02.2013 20:56:00 0
Gönül Elçiliği Projesi anlatıldı

 EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Resul Darama tanıtım programında gönül elçiliği ve koruyucu aile ile ilgili sunum yaptı. Sunumdan sonra Koruyucu aile Esin Gönüldaş ise, projenin aşamalarından olan “Koruyucu Aile” uygulaması hususunda tecrübesini katılımcılarla paylaşarak, projeye destek istedi. Toplantıda konuşan Hatice Nur Yerlikaya da Tekirdağ’da yaşayan her kesim insan ile birlikte projeyi kamuoyunun gündemine taşımayı amaçladıklarını ifade etti. Yerlikaya kentin tüm kesimleriyle; amiri, memuru, esnafı, tüccarı ve  yerel yöneticileri ile hep beraber bu projeyi, Tekirdağ kamuoyunun gündemine taşımayı hedeflediklerini belirterek, projenin amacının; toplumsal kalkınmayı sağlamak için; el birliği, güç birliği hepsinden önemlisi gönül birliği yaparak, yardıma muhtaç insanlarımıza, toplumun dezavantajlı kesimindeki insanlara el uzatmak olduğunu ifade etti.
 
HERKES GÖNÜL ELÇİSİDİR
Geçmişten günümüze kadar inanç ve örfümüzde düşkünlere yardımın var olduğunu dile getiren Yerlikaya “İnancımızın, kültürümüzün, medeniyetimizin; öksüze, yetime, yoksula, güçsüze ve engelliye yardım etmeyi gerekli kıldığını ve tarihimizin bunun türlü örnekleri ile doludur. Osmanlı medeniyetini asırlarca ayakta tutan faktörlerden birisi de kurduğu 25 binden fazla vakıftır. Bu vakıflar aracılığı ile hem ihtiyaç sahibi insanlar desteklenmiş hem de hayvanlara bakılmıştır, Osmanlı'da toplumun hayır işlerinde yarıştığını ve günümüze kadar ulaşan muazzam eserler ortaya koymuşlardır” dedi. Böyle kadim bir inancın, kültürün, medeniyetin bir temsilcisi olarak, 21. Yüzyıl Türkiye’sinde, bu aziz buluşu canlandırmak olduğunu söyleyen Yerlikaya, aslında yapılan çalışmalara bakıldığında da herkesin bir gönül elçisi olduğunu dile getirdi.
 
ZAMANI İYİ KULLANMALIYIZ
İhtiyaç duyan her düşkünün yanında olmanın uğraşını verdiklerini söyleyen Yerlikaya, "Gönül elçileri olarak; gönüller yapmak, gönüller kazanmak üzere burada bulunuyoruz. Sahip olduğumuz zamanı, deneyim ve kaynakları, ihtiyaç sahibi olan; engellilere, yoksul ailelere, şehit ve gazi ailelerine ulaştırmalıyız” dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10