Veliköy’e 3. cami yapılacak

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, bir süre önce Veliköy’e üçüncü cami yapılacağı müjdesini vermişti. Belindir öncülüğünde kurulan Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği çalı

Çerkezköy 22.02.2013 20:56:00 0
Veliköy’e 3. cami yapılacak

 EL BİRLİĞİ İLE KAZANDIRACAĞIZ

Önceki gün Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in ev sahipliğinde Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İstanbul Mensucat Fabrika Müdürü Mustafa Durmuş, dernek üyeleri AK Parti Veliköy Belde Başkanı Ömer Memiş, Ahmet Gürses, Bilal Civan, İsmail Büyükkaban, Fatih Kurt ve Abdullah Altundaş katıldı. Toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Veliköyümüz’de üçüncü bir cami gereksinimi duyulmaktaydı. Halkımızdan gelen istekler ve yaşamsal yoğunluğa göre bir ön çalışma yaptık. İhtiyaçlar doğrultusunda Sanayi Mahallemizdeki, Sanayi Bulvarı Konutlar Bölgesinde yer alan ve vatandaşlarımızın ibadetlerini yapabilmeleri için ayrılmış olan Belediyemize ait 159 ada 9 parselde bulunan taşınmazda cami yapılması adına çalışmalara başladık. Konutlar bölgemizde yapılacak üçüncü camimizin adını hem derneğimiz hem de çalışma grubumuzun ortak kararı doğrultusunda Yunus Emre Camisi olarak belirledik. Böylelikle hem Organize Sanayi Bölgemize, hem de Sanayi Mahallemize hitap edecek yeni bir mabedi el birliği ile Veliköy Beldemize kazandırmış olacağız” dedi.
 

YENİ BİR BOYUT KAZANDIRACAK

Yunus Emre Camii’nin tamamlanması ile birlikte konutlar bölgesindeki mimari estetiğe yeni bir boyut kazandıracağını ifade eden Belindir, “Bu kutsal mabedin yapımında ve yaşatılmasında görev alan Yunus Emre Camii Yaptırma Ve Yaşatma Derneği yönetimine çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Veliköylü hemşerilerimiz olsun, sanayicimiz olsun, yediden yetmişe herkesin oluşturduğumuz bu Yunus Emre Camii Yaptırma Ve Yaşatma Derneği öncülüğünde, elini taşın altına koyacak ve kısa sürede Veliköy Yunus Emre Camisi vatandaşlarımızın ibadetine açılacaktır” diye konuştu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10