ÇTSO Lisesi kayıpsız kapattı

Deplasmanlı Bölgesel Voleybol Liginde A grubunda mücadele eden temsilcimiz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Bayan Voleybol Takımı ligin ikinci devresinin ilk maçında Hayrabolu Kültür Sanat Bayan Voleybol TakÄ?

25.02.2013 20:05:00 0
ÇTSO Lisesi kayıpsız kapattı

 Çerkezköy Haber -  A Grubu’nda yoluna yenilgisiz devam eden ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı hafta sonunda çok rahat bir galibiyet elde etti.

 

ETKİLİ BAŞLADI

Önceki gün Hayrabolu Kapalı Spor Salonunda oynan maçta temsilcimiz ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı ilk sete hızlı giren taraf oldu. İyi bir seri ile başlayan temsilcimiz beş sayılık servis seri ile büyük bir avantaj yakaladı. Set başında rakibine kolay sayı şansı tanımayan ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı rakibinin üzerine kurduğu baskı ile oyun hâkimiyetini eline aldı. Maçın ilk sayılarında büyük bir baskı içinde hata yapmaya başlayan HAKSA BayanVoleybol Takımı toparlanmakta zorluk geçti. Sayı bulmakta zorlanmayan temsilcimiz ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı karşılaşmanın ilk teknik molasını 8-3 önde tamamladı.
 

SAVUNMALARA BÜYÜK İŞ DÜŞTÜ

İyi bir oyun sergileyerek rakibine sayı şansı tanımayan temsilcimiz ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı mola sonrası hâkimiyetini yeniden eline alarak sayı serisine devam etti. Manşet hatalarına ve servis hatalarına bir türlü önleyemeyen ev sahibi HAKSA Bayan Voleybol Takımı bulduğu kısa süreli serilerle açılan sayı farkını aza indirmeye çalıştı. Sert smaçlarla rakibine manşet hatası yaptıran ve file üstünden sayılar bulmaya devam eden temsilcimiz ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı ikinci teknik molayı da 16-7 önde tamamladı.
 

İLK SETİ RAHAT KAZANDI

İkinci teknik moladan sonra ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı daha hızlı başlayan taraf oldu. Her iki takımında savunmalarına büyük iş düşerken gelen smaçlar karşısında topu sahalarında çıkarmalarında güçlük yaşadılar. Yirmili sayılara önde giren ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı Tuğçe ve Ezgi ikilisinden gelen smaç sayıları ile karşılaşmanın ilk setini 25-12 alarak önde tamamladı.
 

TECRÜBESİNİ SAHAYA YANSITTI

Maçın ikinci setine daha motivasyonla giren takım ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı oldu. Kullandığı etkili servislerle rakibine nefes aldırmayan temsilcimiz üst üste sayılar bulmaya devam etti. Ev sahibi HAKSA Bayan Voleybol Takımı yaptığı hatalarının bedelini ağır ödedi. ÇTSO Lisesi servislerden arka arkaya sayılar bularak ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. İlk teknik moladan sonra ikinci setin başlarında da dağılan HAKSA Bayan Voleybol Takımı toparlanmakta zorluk çekti. Oyun da hakimiyetini tamamen elinde tutan ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı oyun içerisinde önde olmanın verdiği avantajla rahat bir maç sergiledi. Aradaki sayı farkını 10 sayıya çıkaran ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı ikinci teknik molaya da 16-6 önde  girmeyi bildi.
 

DURUMU 2 - 0'A TAŞIDI

İlk sette yaşadığı hataları ikinci set de devam ettiren HAKSA Bayan Voleybol Takımı mola sonrası oyuncu değişikliği ile hatalarını kapatma yoluna gitti. İkinci teknik moladan sonra iyi bir oyun çıkarmaya çalışan ev sahibi ekip yakaladığı kısa süreli serilerle aradaki sayı farkını eriterek aradaki sayı farkını azalttı. Rakibin mola sonrası baskılı oyunu karşısında bocalayan temsilcimiz ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı çabuk toparlanarak yeniden sayı farkını açmasını bildi. File üstü sayılarını iyi kullanıp değerlendiren ÇTSO Lisesi Takımı sayı farkını yeniden açarak ikinci seti de 25-13 kazandı.
 

YENİLGİSİ YOK

İlk iki seti rahat bir şekilde kazanan temsilcimiz ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı bu sette ise yedek ağırlıklı oyuncularına şans verdi. İlk iki seti kaybeden HAKSA Bayan Voleybol Takımı üçüncü sette ilk iki sete nazaran iyi başladı. Rakibi karşısında boy farkını kullanan ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı ilk iki sette olduğu gibi üçüncü sette de kendini gösterdi. Üçüncü sette rakibi gibi savunmaya yönelik oyun sergileyen ÇTSO Lisesi Tuğçe’nin yerine Betül’ü sahaya alarak tamamen savunmaya kapandı. İlk teknik molaya 8–5 giren ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı maçın hâkimiyetinin kendisinde olduğunu bir kez daha gösterdi
 

3-0 ÜSTÜNLÜKLE AYRILDI

Moladan sonra oyunun ortada gittiği karşılaşmada HAKSA Bayan Voleybol Takımı rakibini yakalayamadı. Servislerden ve çıktığı hücumlardan boş dönmeyen ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı farkı açarak rahat bir nefes aldı. İkinci teknik molanın son sayılarına yedek bir kadro ile çıkan temsilcimiz as kadroyu dinlenmeye çekti. İyi bir oyun ve güzel maç keyfi ile ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı ikinci teknik molaya da 16-10 önde girdi. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı arka arkaya sayılar bularak 20’li sayılara da 10 sayı farkla önde girdi. ÇTSO Lisesi Bayan önde olmanın avantajı ile kalan dakikalarda rahat bir mücadele sergilerken HAKSA Bayan Voleybol Takımı sayı üreterek aradaki farkı kapatmaya çalıştı. Rakibi karşısında etkinliğini sürdüren ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı bu seti de 25-18’lık üstünlük ile tamamlayarak karşılaşmadan da 3-0’lık galibiyet ile ayrıldı.
 

“MUTLUYUZ”

Karşılaşma sonarsı Çerkezköy’e dönen ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı oyuncuları ve teknik heyetine Veliköy Şanlıurfa Lezzet Lokantası tarafından yemek verildi. Tam kadro yemekte yer alan oyuncuların, maçı iyi bir seri ile kazanmanın verdiği mutluluk gözden kaçmadı. Takımın yaşattığı galibiyetten dolayı gurur duyduğunu ifade eden ÇTSO Lisesi Kulüp yöneticisi ve ÇTSO Lisesi Müdürü Mustafa Türk “ Az zaman da çok büyük bir yol kat ettik. Genç Kızlarımız, çıktıkları 11 maçın 11’inide aldı. Bölgesel Deplasman Liginde,  A gurubunda mücadele eden Bayan takımımız grupta tek set bile vermeden yoluna devam ediyor. Bu başarıları yakalayan ve sergileyen oyuncularımızı ve antrenörümüz Kürşat Kayayurt’u tebrik ediyorum” dedi. Genç Kızlarda oynayan sekiz oyuncusunun, A grubundaki takımda da mücadele verdiğini belirten Türk “Playoff için iki yeni transfer yaptık. Takıma büyük bir katkı sağlayacaklarına inanıyorum. 24 saat içinde iki önemli maç yaptık ve ikisinden de galip ayrıldık. Bize destek veren, en başta Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e, Yönetim kuruluna, Pera pastanelerine ve bu yemeği organize eden Veliköy Şanlıurfa Lezzet lokantası sahibi Atilla Beye de teşekkür ediyorum” dedi.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10