İŞKUR’dan 37 kişiye iş imkanı

Çerkezköy İş Kur Müdürlüğü, Çerkezköy’de Milli Eğitime Bağlı okullarda çalıştırılmak üzere 37 işçi alacak. Müracaatların değerlendirilmesi bu gün Türk Tekstil VakfÄ?

Çerkezköy 25.02.2013 20:11:00 0
İŞKUR’dan 37 kişiye iş imkanı

 SEÇMELER YAPILACAK

Toplum Yararına Çalışma  Programı kapsamında, Çerkezköy’de mevcut Milli Eğitime bağlı okullarda çalıştırılmak üzere işçi alınacak. Çerkezköy İŞ KUR Müdürlüğüne yapılmış olan müracaatlar,   bugün değerlendirilecek. 26 okulda çalışması düşünülen 37 eleman için kura çekimi, bugün saat 10.00’da Tekstil Vakfı METEM’de gerçekleştirilecek.
 

ROMAN ŞARTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,  işe alınacak kişilerin özellikle Roman vatandaşlarımızdan oluşması şartını getirdi. Bu nedenle 37 çalışan, Roman vatandaşlarımızdan oluşturulacak. Yeterli sayı doldurulamadığı taktirde, diğer müracaatlar değerlendirmeye  alınacak. İş KUR’a fazla sayıda müracaat olması halinde, kura çekimi yapılacağı bildirildi.
 

ÖNCELİK ROMANLARIN

Programla ilgili açıklama yapan İş Kur Çerkezköy Müdürü Ercan Sözen müracaat sahiplerinin taşıması gereken bazı şartlar olduğunu belirterek “Değerlendirmelerde öncelik Roman Vatandaşlarımızın olacaktır. Bunun yanında, okullarda çalışmak için başvuruda bulunmuş olan vatandaşlarımızda şu şartlar aranmaktadır. İş KUR a kayıtlı olup, işsiz olmak,  19 yaşından gün almış olmak, öğrenci olmamak, emekli, dul, yetim ve özürlü maaşı almıyor olmak ve  herhangi bir yerde çalışıyor olmamak” dedi.  
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10