Birlikler Haziran’da fesh olacak

Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı ile Tekirdağ IV. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı dÃ?

Çerkezköy 25.02.2013 20:11:00 0
Birlikler Haziran’da fesh olacak

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı ile Tekirdağ IV. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı dün yapıldı.

 

BİRLİK FESH OLACAK

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Başkanlığında ilk olarak saat 14.00’da Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı gerçekleştirildi. Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantı öncesi Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem konuşma yaptı. Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği’nin fesh olacağını belirten Ertem “Atıksu ihalesi yapıldıktan sonra Mart-Nisan ayı gibi birlik Devlet Su İşlerine geçecek. Haziran ayı gibi de bu birliği fesh edebiliriz. Bu prosedür gereği bir muhatap olsun diye biz devam ettiriyoruz. Bugün gerçekleştireceğimiz seçimlerde ise birlik üyeleri birliğin fes oluncaya kadar görev süresi yapacaklar” diye konuştu.
 

BİRLİK ENCÜMEN ÜYESİ SEÇİMİ YAPILDI

Ali Ertem’in konuşmasının ardından Birlik Encümen üyesi seçimi yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçimde daha önce birlik encümen üyesi olan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ve Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir kullanılan 13 oyun tamamını alarak tekrar birlik encümen üyeliğine seçildi. 
 

OY BİRLİĞİ İLE SEÇİLDİLER

Gündemin son maddesinde ise birlik ihtisas komisyonları oluşturuldu. Yapılan oylamada Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aktaş Güler, Veliköy Belediye Meclis Üyesi Ramazan Çetinkaya, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yörük, Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Celal Yeşilyurt, Karaağaç Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aşar seçilirken, Teknik İşler Komisyon üyeliğine ise Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Türkay Karakaş, Veliköy Belediye Meclis Üyesi Ramazan Çetinkaya, Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Celal Yeşilyurt, Karaağaç Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aşar ve Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Kenan Efeoğlu oy birliği ile seçildi. 
 

KATI ATIK BİRLİĞİ DE TOPLANDI

Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı sonrası verilen aranın ardından saat 14.30’da da Tekirdağ IV. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı yapıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in başkanlık ettiği toplantıda açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Birlik Encümen üyesi seçimi gerçekleştirildi. Gizli oy ile yapılan seçimde kullanılan 15 oyun tamamını alan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ve Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel birlik encümen üyeliğine seçildi.
 

BİRLİK İHTİSAS KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU

Bu toplantının son gündem maddesinde yine birlik ihtisas komisyonları oluşturuldu. Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ahmet Doğaç, Büyükyoncalı Belediye Meclis Üyesi Adnan Gacal, Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Ramazan Çokbilir, Karaağaç Belediye Meclis Üyesi Sait Torun Teknik İşler Komisyon üyeliğine seçilirken, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine ise Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Asuman Azak, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir, Saray Belediye Meclis Üyesi Adnan Mülayim, Beyazköy Belediye Meclis Üyesi Yasin Özkan ve Veliköy Belediyesi Meclis Üyesi Adem Yıldırım seçildi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10