Memurlar bugün iş bırakıyor

Büro çalışanları, Adliyeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Vergi Daireleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri, Kaymakamlıklar, Valilikler dahil olmak üzere bugün 43 kamu kurumunda iş bır

26.02.2013 18:01:00 0
Memurlar bugün iş bırakıyor

 43 KURUMDA HİZMET VERİLMEYECEK

 Türk Büro-Sen Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, sendika tarafından alınan bir kararla 27 Şubat Çarşamba günü 1 gün iş bırakma eylemi gerçekleştireceği ifade edildi. Buna göre, Adliyeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Vergi Daireleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri, Kaymakamlıklar, Valilikler dahil olmak üzere hizmet koluna bağlı 43 kamu kurumunda bugün hizmet verilmeyecek. Açıklamada, vatandaşların mağdur olmamak için devlet kurumlarındaki işlerini bugün ya da Perşembe günü gerçekleştirmeleri istendi.
 

“AMACIMIZ HÜKÜMETİN YANLIŞ POLİTİKALARINA DUR DEMEK”

Açıklamada, büro çalışanlarının 666 Sayılı KHK ile 2013 yılından itibaren kaldırılan fazla mesai ücretlerinin geri ödenmesi, kesilen yol ödeneklerinin tekrar başlatılması, ücret adaletsizliğinin giderilmesi, statü farkının kaldırılması, tüm ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesi ve memurun iş güvencesine “göz diken hükümete dur demek için” alanlarda olacağı ifade edildi. Sendika açıklamasında ayrıca yapacakları iş bırakma eyleminde amacın vatandaşın mağdur edilmesi olmadığını, hükümetin yanlış politikalarına dur demek olduğunu ifade etti.
 

Haber Merkezi

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10