“Girişimcilik engel tanımaz”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve KOSGEB tarafÄ

27.02.2013 19:12:00 0
“Girişimcilik engel tanımaz”

 KURSLAR NEREDE OLACAK?

Girişimcilik Engel Tanımaz'' projesi ilk etapta Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Erzurum illerinde sınıflar açılacak ve eğitimler verilecek. Sınıflarda engelli kişinin engel durumuna göre tedbir alınacağından başvuru formunun eksiksiz ve doğru doldurulması önemlidir. İşitme engelliler için işaret dili tercümanı, indüksiyon döngü sistemi; görme engelliler için Braille baskılı dokümanlar, bilgisayar ekran okuma programları; ortopedik özürlüler için de ulaşılabilir mekan gibi her özürlü tek tek değerlendirilecek ve kaliteli eğitim alabilmesi için sınıflarda gerekli tedbirler alınacak. Üç hafta sürecek olan kursalar hafta içi gündüz, hafta içi akşam ve hafta sonu olmak üzere üç farklı seçenekte düzenlenecek.
 

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Türkiye’nin her yerinden müracaatın yapılabildiği kurslar için talebe göre diğer illerde de sınıf açılabilecek. Kurslara işsiz, memur, işçi, emekli, iş yeri olan, iş yeri olmayan tüm engelli kişiler ve birinci derecede engelli yakınları başvuru yapabilecek. Projelerin yürütülmesinde yerel düzeyde belediyeler, STK’lar, kamu kurumları ve diğer ilgili kuruluşlardan oluşan Proje ortakları ile işbirliği sağlanarak daha çok engelli ve ailesine ulaşılması amaçlanıyor.
 

HEDEF

Projenin birinci aşamasında; Kendi işini kurmak isteyen engellilerin uygulamalı girişimcilik eğitimine katılması, engellilerin koçluk hizmetinden yararlanması ve kendi işini kurması, Kendi işini kuran engellilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden faydalanması hedefleniyor.
 

Haber / Şaban Kardeş

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10