SBS kalkıyor, LYS ve YGS değişebilir

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seviye Belirleme Sınavı'nın bu yıl son kez yapılacağını ifade ederken, üniversiteye giriş sınavlarında da değişiklik olabileceğini söyledi.

27.02.2013 19:13:00 0
SBS kalkıyor, LYS ve YGS değişebilir

 LYS VE YGS’DE DEĞİŞİKLİK OLABİLİR

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katıldığı bir televizyon programında yeni eğitim sistemi ve SBS ve üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. SBS'nin bu yıl son kez yapılacağını, üniversiteye giriş sınavı olan LYS ve YGS'de değişikliklerin olabileceğini belirten Avcı, bir yandan mevcut olanı hazırlamak, bir yandan da sorunları çözmenin zor olduğunu ifade etti. Sistem yürümeye devam ederken, sorunların da çözüleceğini söyleyen Avcı, “4+4+4'te sistemin bütün elemanları yeni düzene geçmek için çok çalıştı. Geçiş süreci başarıyla tamamlandı. Bütün dünyadaki eğilim okul çeşitlerini azaltmak, eğitim çeşidini artırmaktır. Önümüzdeki yıldan itibaren genel lise kavramı kalmayacak" dedi.
 

TASLAK BAŞBAKANLIK'TA

YÖK taslağı Başbakanlık'ta yeniden elden geçirilecek. Üniversite giriş sınavları da bu taslağın içinde. Üniversiteler kendi sınavlarını yapabilecek. Fatih Projesi devam edecek. Projede, okullara 480 bin etkileşimli tahta konulması hedefleniyor. Ayrıca her öğretmen ve öğrenciye tablet bilgisayar vermek hedefleniyor.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10