Devamsızlık cepte

Milli Eğitim Bakanlığı 8383 Mobil Bilgi Servisi'yle velileri rahatlatacak bir uygulama başlatıyor. Uygulamaya göre, öğrencilerin ders notlarından devamsızlıklarına kadar birçok bilgi, velilere kısa mesajla gÃ?

27.02.2013 19:13:00 0
Devamsızlık cepte

 TÜM OPERASTÖRLERDEN ÜYE OLUNABİLİYOR

Servisten yararlanmak isteyenlerin, cep telefonundan eğitim bilgilerini almak istedikleri öğrencinin TC kimlik numarasını yazarak 8383'e mesaj göndermeleri gerekiyor. Mobil bilgi servisine bütün GSM operatörlerinden üye olunabiliyor.  Üyeliğini iptal etmek isteyenlerin cep telefonundan ''IPTAL'' yazarak 8383'e göndermeleri yeterli olacak. Servisin aylık üyelik ücreti, tüm vergiler dahil 2 lira olarak belirlendi. Servis kapsamında aylık en fazla 30 kısa mesaj gönderilecek.
 

DERS NOTLARI DA VELİLERE BİLDİRİLECEK

Sisteme girilen bilgiler, belli zaman aralıklarında kısa mesaja dönüştürülerek GSM operatörlerince üyelere iletilecek. Özellikle sisteme girilen günlük devamsızlık bilgisi en geç bir saat içinde, öğretmenler tarafından girilen ders notları ise en fazla üç saat içinde velilere bildirilecek.
 

BAKAN AVCI'DAN GENELGE

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla yayımlanan genelgede, servisin üyelerine tatminkar içerik üretebilmesinin, veri girişlerinin zamanında, düzenli ve doğru yapılmasına bağlı olduğu ifade edildi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10