“Yüksek Teknoloji Üniversitesi bölgeye vizyon getirecek”

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın yaptığı çalışmalar çerçevesinde; Çorlu Mühendislik Fakültesi'nin, Namık Kemal Üniversitesi'nden ayrılarak ayrı bir Rektörlük haline gelmesi ve 'Yüksek Tekno

Çorlu 27.02.2013 19:13:00 0
“Yüksek Teknoloji Üniversitesi bölgeye vizyon getirecek”

 KAYMAKAM DOĞAN’A SUNULDU

Bunun akabinde, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Gkötepe, Çorlu'da bir devlet üniversitesinin kurulması kapsamında detaylı bir çalışma yaparak ön fizibilite raporu hazırladı. Hazırlanan ön fizibilite raporu önceki gün Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İhsan Erik ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu tarafından Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan’a sunuldu.
 

İHTİYAÇ HAD SAFHADA

Konu hakkında bir açıklama yapan Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu, “Çorlu Mühendislik Fakültesi kurulduğu günden bu güne aradan geçen süre zarfında bir üniversiteye dönüşememiştir. Fakat; Fakülte'nin kurulduğu Çorlu hızla büyümüş, Türkiye'nin en büyük sanayi bölgelerinden birine dönüşmüş, sürekli olarak artan nüfusu ile Trakya'nın en büyük şehri haline gelmiştir. Dolayısıyla Trakya'nın merkezi Çorlu'da bir üniversitenin sağlayacağı araştırma, geliştirme, inovasyon, sosyal ve kültürel hizmetlere duyulan ihtiyaç had safhaya gelmiştir” dedi.
 

“YENİ BİR İKLİM KAZANDIRACAK”

Üniversitelerin bulundukları şehirlerde; ekonomik gelişim, istihdam oluşumu, üretim artışı, teknoloji transferi, nitelikli nüfus artışı, ticari sektörlerde hareketlenme ve kamu hizmetlerinde çeşitlilik sağladığını belirten Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu “Üniversite - şehir ve üniversite - sanayi etkileşiminin gerçekleşmesi için ilçemizde bir teknik üniversitenin kurulması Çorlu'ya ve Çorlululara, bölgedeki sanayiye, endüstriye nihayetinde ülkemize büyük yararlar sağlayacağına inanıyorum. Çorlu Yüksek Teknoloji Üniversitesi bölgemize vizyon getirecek, yeni bir iklim kazandıracak ve getireceği yeniliklerle Çorlu'nun sosyal havasını değiştirecektir. Çorlu'da üniversitenin kurulması bu nedenle önem arz etmektedir” dedi.
 

“DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Kaymakam Doğan ve Milletvekillerinin de desteği ile bu sürecin hız kazanacağına ve Çorlumuzun yıllardır özlemle beklediği üniversitesine kavuşacağına inandığını ifade eden Güleroğlu “Bizler de Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemizin kalkınması adına yapılacak çalışmalara bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10