Sultanköy’de e-belediyecilik

Marmaraereğlisi’ne bağlı Sultanköy’de e-belediye kapsamında interaktif belediyecilik başladı.

Marmara Ereğlisi 27.02.2013 19:13:00 0
Sultanköy’de e-belediyecilik

 VATANDAŞ VE HİZMET ODAKLI ANLAYIŞ

Uygulama ile ilgili bilgi veren Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan, belediye olarak vatandaş ve hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışı güttüklerini ifade etti. Önce Mobil iletişim çağına ayak uydurarak SMS Belediyeciliğe başladıklarını söyleyen Çolpan, “SMS Belediyeciliği ile belediyenin bilgilendirme hizmetlerinden (Cenaze, organizasyon, ilanlar v.b) faydalanmak isteyen vatandaşların bildirmiş oldukları cep telefonuna SMS ile bilgilendirme mesajları atılıyor. Daha sonra, mükelleflerimize kolaylık sağlayarak kredi kartı ile tahsilat dönemini başlattık. Geçmişten biriken borcu bulunan mükelleflerimiz bu borçlarını toptan ödemekte zorluk çektikleri için kredi kartı ile tahsilat hizmeti sunmaya başladık. Kredi kartı ile ödemelerde tüm banka kartları geçerlidir, mükelleflerimiz borçlarını zorlanmadan ödeyebilme imkanı sağlamış olduk” diye konuştu.
 
HIZ VE KOLAYLIK SAĞLANACAK
Çolpan, Trakya Kalkınma Ajansına yaptıkları proje başvurusunun kabulüyle de Akıllı Kent Sultanköy adlı projeyle vatandaşlara e-belediye kapsamında interaktif belediyeciliği sunduklarını ifade ederek “Projemizle; teknolojik altyapımızı güçlendirerek, hizmet kalitesinin arttırılmasını, Belediyemizin bilişim maliyetlerini düşürmeyi, uzun vadede yenileme yükseltme yatırımlarının yapılmayacağı bir bilgi işlem sistemi kurmayı ve yapılacak yazılım eklentileri ile tüm vatandaşlarımıza belediyecilik hizmetlerinde hız ve kolaylık sağlamayı amaçlamaktadır” dedi.

SABİT TELEFONDAN DA YAPILABİLECEK
Çolpan “Böyle bir bilgi işlem altyapısı geldikten sonra tüm vatandaşlar, tüm mükellefler ödeme, sorgulama, bilgi öğrenme gibi işleri için belediyeye gelmek zorunda kalmayacak. Böylece vatandaşlarımız belediyeye kadar ödeme, sorgulama, bilgi öğrenme, vb. işleri için gelmeyecekler; belirli aralıklarla örnek olarak yılda 2 defa yapılan Emlak vergisi ödeme dönemlerinde dahi olsa ekstra ulaşım masrafları yapmalarının önüne geçilmiş olacaktır” dedi. Ayrıca Çolpan, tüm bu işlemlerin internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, sorgulamalarını ise cep telefonundan, sabit telefondan yapabileceğini ifade etti.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10