Çeklerle ilgili yeni düzenleme yapılacak

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Şenol Gelen ve beraberindeki heyet 24. Vergi Haftası dolayısıyla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Çerkezköy 27.02.2013 19:15:00 0
Çeklerle ilgili yeni düzenleme yapılacak

 ÇTSO’YA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Şenol Gelen, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek, Başkanlık Avukatı Ebru Ulak, Namık Kemal Vergi Dairesi Müdürü Şener Tekneli ve Gelir Uzmanı Elif Çakmak dün saat 14.30’da Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası’na ziyaret gerçekleştirdi. Burada Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Asbaş, Tahsin Kırmızıgül ve Meclis Üyesi Cüneyt Gürsoy tarafından karşılanan heyet hafta etkinlikleri hakkında bilgi verdi.
 

“VERGİ BİLİNCİNİ AŞILIYORUZ”

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Şenol Gelen, Vergi Haftası'nın geleneksel olarak her yıl kutlandığını belirterek “Vergi Haftası'nın amacı, vatandaşlarımızın vergi yükümlülüklerini gönüllü olarak yerine getirme alışkanlıklarının arttırılması, toplumda ve özellikle yarının mükelleflerinde sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, idare ile mükellef ilişkilerinin uyumlu hale getirilmesidir. Bu amaçtan hareketle Vergi Haftası'nın il ve ilçe halkının her kesimini kapsayacak şekilde etkinliklerle kutluyoruz” dedi.
 

“YARIŞMALAR DÜZENLEDİK”

Etkinlikler kapsamında Çerkezköy’e de ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Gelen “Bu etkinliklerimiz kapsamında diğer ilçelerimizi de ziyaret ettik. Bu yıl haftamızda öğrencilerimizi vergi bilincini aşılamak amacıyla dairemize çağırdık ve vergi hakkında kendilerini bilgilendirdik. Lise öğrencileri arasında şiir, kompozisyon ve afiş seçmesi yarışması yaptık. İlk üçe giren öğrencilerimizin eserlerini Ankara’ya gönderdik” diye konuştu.
 

TEŞEKKÜR ETTİ

Tekirdağ’ın ülke genelinde vergi tahakkukunda onuncu sırada olduğunu ifade eden Gelen “Tahakkuk edilen verginin yüzde 85’i tahsil edilmiştir. Çorlu ve Çerkezköy’ün Tekirdağ’da ticari açılardan önde olduğunu gözlemliyoruz” dedi. Yılda bir kez kutlanan Vergi haftasının herkese hayırlı olmasını temenni eden Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Asbaş da ziyaretten dolayı Tekirdağ Vergi Dairesi Mükellef Hizmetleri Grup Müdürü Şenol Gelen’e teşekkür etti.
 

“SİSTEM RAHATLATACAKTIR”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Asbaş’ın, Çerkezköy’de işlerin iyi olsa da çeklerin tahsilatı yönünden sıkıntılar yaşandığını söylemesi üzerine Gelen “Hükümetin çeklerle ilgili yeni düzenlemeler yapacağı şeklinde haberler alıyoruz. Yeni uygulama ile birlikte Elektronik sorgulama sistemi getirilecektir. Bu sistem çeki alan kişinin sorgulama yapabilmesine imkan tanımaktadır. Yani çeki veren kişinin geçmişinde ödemelerin yapılıp yapılmadığını takip edebilme imkanı sunmaktadır. Bu da tahsilatların yapılmasında iş adamlarımıza ve sanayicilerimize oldukça yardımcı olacaktır. Para akışını da hızlandıracağına inandığımız bu sisteminde yakında hizmete girmesini bekliyoruz” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10