“Çorlu, sanayinin başkenti”

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği’nin (TAGİD) konuğu olarak Çorlu’ya gelen Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Mirlan Arstanbaev ve TAGİD Yönetim Kurulu üyeleri Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan?

Çorlu 28.02.2013 19:15:00 0
“Çorlu, sanayinin başkenti”

 “54 İLDEN BÜYÜK BİR İLÇE KONUMUNDADIR”

Gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan; “Çorlu çok büyük bir ilçe. Alanya’dan Çorlu’ya geldim. Alanya Turizmin başkentiydi, Çorlu da sanayinin başkenti. Çorlu, 54 ilden büyük bir ilçe konumundadır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Ergene eylem planı hazırlandı. Bu plan çerçevesinde Islah OSB’ler kuruldu. 7 IOSB var. 2 OSB’miz vardı, 1’de ASB’miz var. Bu eylem planı sayesinde Ergene yine eskisi gibi balık tutulan bir yer olacak. Çok önemli bir aşama kat ettik. Arıtmalar yapılmaya başlayacak. Çorlu mükemmel bir yer olacak” dedi.
 

“TÜRKİYE ÇAPINDA ÖNEMLİ MARKALAR”

TAGİD’ in önemli bir dernek olduğunu söyleyen Kaymakam Doğan; “Bu bölgede çok önemli işadamları var. Bu işadamlarımızda TAGİD bünyesinde bulunuyorlar. Cem Matbaacılık ve Avrupa Yakası Gazetesi, Türkiye çapında bir marka. TAGİD’ in diğer üyeleri de Türkiye çapında çok önemli markalar. Önemli işadamlarının oluşturduğu bir organizasyon, TAGİD ismi gibi çok aktif bir derneğimizdir” diye konuştu.
 

“TÜRKİYE’DE İŞSİZLİK SORUNU YOK”

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan “Bölgemizde büyük bir iş gücü var. Fabrikalarımız işçi bulamıyor. Yetişmiş eleman bulamamaktan yakınıyorlar. Fabrikaların birçoğunun önünde elaman ilanları var. Ama maalesef işçi bulamıyorlar. Dengeli bir şekilde insan göçünü desteklemek lazım. Türkiye’de işsizlik sorunu yok. Bizler zoru başarmak için buradayız” şeklinde konuştu.
 

“YATIRIM YAPMAYA BEKLİYORUZ”

Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Mirlan Arstanbaev de “Çorlu’nun ismini çok duydum. Her tarihte Çorlu’nun özel bir yeri var. Çorlu daha da değişecek ve büyüyecek gibi görünüyor. Kırgızistan Cumhuriyeti Çorlu’ya fahri konsolosluk verdi. Bu da TAGİD’ in Yönetim Kurulu Başkanı Talat Kılıç oldu. Bu yüzden de kendisini tebrik ediyoruz. Bizde Kırgızistan olarak iyi yoldayız, demokrasi yolunda iyi yolda olduğumuza inanıyorum. Nüfusumuz 5,5 milyon. Madencilikte büyük potansiyelimiz var. Bize teknolojiler yeni yeni geliyor. Biz akrabalarımız Türkleri yatırım yapmaya bekliyoruz. Her yıl 350 öğrencimiz Türkiye’ye eğitime geliyor. THY haftada 11 kez ülkemize sefer düzenliyor. Kırgızistan’a yatırım için işadamlarımızı bekliyoruz” dedi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10