El-Kaide şüphelileri sağlık kontrolünden geçirildi

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Çorlu ile İstanbul'da yaptığı hücre evi baskınlarında terör örgütü El-Kaide üyesi oldukları iddiasıyla g

Tekirdağ 1.03.2013 20:49:00 0
El-Kaide şüphelileri sağlık kontrolünden geçirildi

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, El-Kaide örgütüne yönelik gizli istihbarat bilgileri doğrultusunda geçtiğimiz Salı günü Çorlu'da 9, İstanbul'un Büyükçekmece İlçesi'nde ise 2 eve Özel Harekat timlerinin desteğiyle eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda El-Kaide örgütü üyesi olduğu iddiasıyla Çorlu'da 7, İstanbul'da 5 şüpheli gözaltına alındı.

 

EYLEM HAZIRLIĞI İDDİASI

İstanbul'daki evde yapılan aramada 25 kilo A-4 patlayıcı, 5 tüfek, 5 tabanca, çok sayıda bilgisayar, USB bellekler, çok sayıda CD, uzaktan kumandalı patlayıcı düzenekleri ile ele geçirildi. Örgüt üyelerinin yakın bir zamanda ses getirici büyük eylem hazırlığında olduğu öne sürüldü.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen ve El-Kaide konusunda eğitimli uzman bir ekibin sorguladığı 12 kişi, dün sabaha karşı polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü binasından çıkartıldı ve Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kontrolün ardından şüpheliler, Terörle Mücadele Şubesi'ne tekrar getirilerek sorgularına kaldığı yerden devam edildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10