İmralı notlarının sızması 'Yol Kazası'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İmralı görüşme notlarının basına sızmasıyla ilgili olarak, 'Giderken bir takım yanlışlar oldu diye iyi ki bu yanlışlar oldu. Biz bunu istismar edelim' demeni

Tekirdağ 1.03.2013 20:50:00 0
İmralı notlarının sızması

 Çerkezköy Haber - Temaslarda bulunmak üzere karayoluyla dün Tekirdağ'a gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Tekirdağ Valisi Yerlikaya tarafından karşılandı.

 

SOĞUKKANLI OLMAYA DAVET ETTİ

Tekirdağ’daki ziyaretlerine valilik ile başlayan bakan Ergün’e AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut da eşlik etti. Valilik ziyaretinde gazetecilerin İmralı görüşme notlarının basına sızmasını hatırlatmaları üzerine konuşan Bakan Ergün, sürecin riski bir yol olduğunu ifade ederek, tüm tarafları ve muhalefeti soğukkanlı olmaya davet etti.
 

HERKES YAPTIĞINA DİKKAT EDERSE, AZ ZARARLA ATLATIRIZ

Ergün, "Giderken bir takım yanlışlar oldu diye iyi ki bu yanlışlar oldu. Biz bunu istismar edelim' demenin hiçbir faydası yok. Yolda giderken birtakım yanlışlar da olabilir. Yol kazaları olur. Riskli bir yol. Dümdüz bir yol değil. Yolda tuzaklar var. Bazen belki birisi tuzağa düşecek. Ama o tuzağa düştü diye kimse sevinmemesi lazım. Tutup o tuzağın bertaraf edilmesi için el birliği ile hareket edilmesi lazım. Meseleler ancak böyle çözülür. Bir çözüm süreci yürüyor. Yolda giderken bir takım sıkıntılar da meydana gelebilir. Herkes söylediğine, yaptığına dikkat ederse, bu süreci en az zararla atlatırız" diye konuştu.
 

MUHALEFETE ÇAĞRIDA BULUNDU

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, barış sürecinde muhalefete ve sürecin taraflarına da çağrıda bulunarak, karmakarışık uluslararası olmuş sorunu çözmek için herkesin daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Herkesin daha dikkatli konuşması gerektiğini söyleyen Ergün, “Muhalefetin de daha dikkatli konuşması gerekiyor. Bir şey duyduğun zaman hemen o lafın üzerine atlaman gerekmiyor. Herkesin ağzına geleni söylemesinin alemi yok. Mesele üzüm yemek. Mesele bu problemi çözmek. Bu problemi çözerken herkes titiz davranırsa, herkes dikkatli davranırsa, herkes söylediğine dikkat ederse, bu işten derdi olan da olmayan da, bu işten yara alanda almayanda itinalı olması halinde olay çözülür” dedi.
 

“SUİSTİMAL EDİLMEMESİ GEREKEN KONULAR”

Barış sürecinde suistimallerin kimseye bir fayda getirmeyeceğini belirten Ergün, “Bunlar hiç kimsenin suistimal etmemesi gereken konular. Suistimalin kimseye faydası olmaz. Kimse bu işlerin çözülmemesinden bir menfaat sağlayamaz. Sadece Türkiye'nin düşmanları sevinir buna. Bu problemlerin devam etmesine Türkiye'nin düşmanları sevinir. Memleketini seven hiçbir insan bu problemin devam etmesinin isteyemez. Çözüm süreçlerinin tıkanmasında medet umamaz. Bunu yaparsa herkes yanlış yapmış olur. Bu işlerin tıkanmasını beklemek hiç kimsenin menfaatine değildir” şeklinde konuştu.
 

“İSTEDİĞİMİZ VERİMİ ALAMADIK”

Tekirdağ Valiliği’nin ardından Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç'ı ziyaret eden Bakan Ergün, buradan Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği'nin yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Açılışta konuşan Bakan Ergün, sivil toplum örgütlerini önemsediklerini belirterek “Esnaf ve sanayi odalarından istediğimiz verimi alamadık” dedi. Almanya ziyaretinden yeni döndüğünü anımsatan Ergün, "Almanya'da 80 bine yakın işadamımız var. Önceki yıllarda Almanya'ya amele olarak giden vatandaşlarımız, şimdi işadamı, bürokrat olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye, artık siyasi iktidarını makro ekonomik yapısını güçlendirdi. Türkiye'nin ekonomik başarısı dünyanın gıpta ile baktığı bir konuma geldi" dedi.
 

TEKİRDAĞ ARTIK BİR SANAYİ ŞEHRİ

Ülkelerin ekonomisinin sanayiye, üretime dayanmaması halinde uzun soluklu olmayacağını vurgulayan Ergün, sanayinin daha da fazla geliştirilmesi amacıyla çalıştıklarını belirterek “Tekirdağ, artık bir sanayi şehri. 11 organize sanayi bölgesiyle, Bursa, Kocaeli gibi şehirlerin düzeyine erişti. Türkiye'nin tek sorunu terör kaldı. O da, çözüme kavuşacak. Böylece, göreceksiniz Türkiye, hızına hız katacak” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Bakan Ergün, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ile TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı ile birlikte, TASİAD'ın yeni hizmet binasının açılışını yaptı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10