Bağışıklığınızı güçlendirin

Bağışıklı sistemi; vücudumuzu enfeksiyonlara yol açan virüs, bakteri ve parazit gibi mikroorganizmaların zararlı etkilerine karşı koruyan sistemdir. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak, pa

3.03.2013 18:25:00 0
Bağışıklığınızı güçlendirin

 Mevsimsel olarak soğuk algınlıkları hastalıkları kendini göstermeye başladı. Uzmanlar hastalıklara yakalanmamak için bağışıklık sistemini güçlendirecek önemli bilgiler verdi.

 

TEMEL KURAL DENGELİ BESLENME

Her renkte, farklı lezzetteki besinleri her gün tüketmenin sağlıklı bir bedene sahip olmanın temel kuralı olduğunu söyleyen uzmanlar, “Besinlerin çoğu birden fazla besin öğesi içermekte ancak hiçbiri hepsini içermemektedir. Tek çeşit beslenme şekli birçok önemli besin öğesinden mahrum kalmamız demektir. Bu yüzden kaliteli bir besin örüntüsü için süt , et grubu , sebze, meyve, yağ ve yağlı tohumlar , tahıllar günlük beslenmemizde dengeli bir şekilde yer almalıdır” açıklamalarında bulundu. İyi beslenelim derken dozu kaçırmamak gerektiğini kaydeden uzmanlar, “Şunu unutmamalıyız ki; bağışıklık sistemimizi çok yemek değil, yeterli ve kaliteli beslenmek güçlendirir” diye konuştu.
 

EN ÖNEMLİ ÖĞÜN KAHVALTIDIR

Güçlü bağışıklık sisteminin güçlü bir bedende bulunabileceğini ifade eden beslenme uzmanları, “Kahvaltı, gece açlığını takiben, biten enerjinin tekrar depolanabilmesi için en önemli öğündür. Beynin en önemli enerji kaynağı glikozdur ve güne zinde başlamak için besleyici bir kahvaltı şarttır. Ancak sabah sadece karbonhidrat ve şeker içeren besinler ile güne başlamak doğru değildir. C vitamini içeriği yüksek bir bitki çayı, 1 tatlı kaşığı organik bal, 2 parça ceviz ya da çiğ badem, 1 bardak yağsız süt ya da 1 dilim light peynir, haşlanmış yumurta, tam buğday ekmeği ve organik mevsim sebzeleri kahvaltıda tüketilebilir” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10