Muharrem İnce AK Parti’ye yüklendi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Pazar günü Çerkezköy’e geldi.

Çerkezköy 4.03.2013 19:44:00 0
Muharrem İnce AK Parti’ye yüklendi

 HALKIN FİKRİ SORULMADI

Saat 15.00’da Parti teşkilatında partililerle buluşan Muharrem İnce, 30 sene önce kamyon muavini olarak geldi Çerkezköy’e şimdi CHP Grup Başkan vekili olarak geldiğini ifade etti. Hükümetin Büyükşehir politikalarını eleştiren İnce, “Kanun taslağının hazırlanış ve uygulanış aşamasında halkın fikri sorulmadı. Büyükşehir Kanunu ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne itirazda bulunduk. Bunların gözünü rant bürümüş. Gözlerini köylerin elinde bulunan arazilere dikmişler” dedi.
 

SEÇİMİ KAZANAMAYINCA MÜFETTİŞ GÖNDERİYOR

İnce, Büyükşehir Kanunu ile ilçelerin bölündüğünü ifade ederek “AK Parti hükümeti, bir ilçede seçimi kazanamayınca hemen o belediyeye müfettiş gönderiyorlar. İzmir Belediye Başkanımız çocuklara mandalina ve süt dağıttığı için soruşturma geçirdi” dedi. AK Parti’nin gelmiş geçmiş en kötü iktidar olduğunu söyleyen İnce, “28 Şubat’ta baskılar vardı diyorlar. Evet 28 Şubat 1997’de baskılar oldu. Peki bugün baskılar yok mu? Basına, işadamına, belediyelere baskı yok mu? Atatürk’ün Nutku’nu okuduğu için tutuklanan gençlerimiz var” dedi.
 

ÜLKE DİKTATÖRLÜĞE GİDİYOR

“Türkiye her geçen gün diktatörlüğe doğru ilerliyor” iddiasında bulunan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mecliste üstünlükleri var. Cumhurbaşkanı dahi kendini AK Parti’nin sözcüsü gibi hissediyor. Yargı, hükümetin arka bahçesi haline geldi. Cunta döneminde bile yargıya güven vardı. Bugün ise yargıdan güven namına bir beklenti yok”
 

KÖYLÜ MİLLETVEKİLİ OLAMAYACAK

Türkiye’de eğitimin laik ve bilimsel niteliğinden saptığını öne süren İnce “eğitimin paralı hale geldiğini ifade etti. Kendilerinin son nesil olduğunu söyleyen İnce “Bizden sonra bir köylü milletvekili olamayacak. Adeta zenginler dünyası kuruluyor. Bunlar nereden geldiklerini unutmuşlar. Bunların gözünü rant bürümüş. Emperyalizmin uşağı olmuşlar. Egemen güçler Başbakan Erdoğan’a her istediklerini yaptırdılar. Libya’nın, Irak’ın ve Suriye’nin işinin halledilmesi için yardım istediler. Karşılığında da Atatürk’ün Cumhuriyeti’nin yıkılması, TSK’nın burnunun sürtmesi için fırsat sunmayı vaat ettiler. Bunlara Atatürk’ün Cumhuriyeti’nin yıkılması için önce Kabe’nin yıkılması gerektiğini söyleseniz, ilk işleri Kabe’yi yıkmak olur” dedi.
 

DEĞERLERİMİZİ ÇALDILAR

“AK Parti iktidarının saltanatına son vermek için yalnız CHP üyelerinin oyları yeterli değil” diyen CHP Grup Başkan Vekili İnce “Geçmişte hangi partiye oy verirseniz verin. Bugün yapmamız gereken iş, bu altı okun altında birleşmektir. Hepimizde buna yetecek güç, kudret, ruh, ideoloji, birikim var. AK Parti’nin bugüne dek yalnızca hazineden ülkenin paralarını çaldığını düşünüyorduk. Meğer bunlar sandıktan oyumuzu, çocuklarımızın sınav sorularını ve daha nice değerlerimizi çalmışlar. Bu mirasyedilerden hesap sormak gerekiyor” şeklinde konuştu.
 

CHP ÇERKEZKÖY’DE ZAYIF GÖRÜNÜYOR

Çerkezköy’de CHP’nin zayıf göründüğünü ifade eden İnce, bu kadar emekçinin olduğu bir yerde halkın partisinin yukarılarda olması gerektiğini belirterek “Bu durumu düzeltmeliyiz. Bunlardan hesap sormak için bunları ve yaptıklarını herkese anlatmalıyı. AK Parti ile ülkede Müslümanlık anlayışı da değişti. Tayyip’ten önce Müslümanlık ve Tayyip’ten sonra Müslümanlık olmak üzere ikiye ayrıldı. Ben bu yaştan sonra Müslümanlığı Tayyip’ten öğrenecek değilim” şeklinde konuştu. Tekirdağ Milletvekilleri Dr. Candan Yüceer ve Emre Köprülü, “Çerkezköy ziyareti spontane gelişti. Buna rağmen Çerkezköy ziyareti oldukça coşkulu geçti” dedi ve ziyaretinden dolayı Muharrem İnce’ye ve coşkulu karşılamalarından dolayı Çerkezköy halkına teşekkür etti. Muharrem İnce’nin Çerkezköy ziyaretine Tekirdağ Milletvekilleri Dr. Candan Yüceer ve Emre Köprülü’nün yanı sıra Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Edirne Milletvekili Recep Gürkan, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, Edirne Merkez İlçe Başkanı Harika Türkay, İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Duygu, CHP Çerkezköy İlçe yönetimi, Kapaklı ilçe yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10