Uyuşturucuyu sırtına bantlamış

İpsala Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan yolcu otobüsünde şüpheli hareketleri nedeniyle dikkat çeken Bulgaristan uyruklu K.K.A.'nın sırtına paketler halinde bantla sarılmış, kısa adı AM-2

Bölgede Gündem 5.03.2013 19:06:00 0
Uyuşturucuyu sırtına bantlamış

 Çerkezköy Haber - Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerinin dikkatinden kaçmayan uyuşturucu kaçakçılığı, önceki gün Edirne'nin Yunanistan sınırındaki İpsala Gümrük Kapısı'nda ortaya çıkarıldı.

 

ŞÜPHELİ HAREKETLERİYLE DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye'ye Yunanistan plakalı yolcu otobüsüyle gelen Bulgaristan uyruklu erkek K.K.A., gümrük işlemlerinin yapıldığı sırada kambur yürüyüşü ve şüpheli hareketliyle dikkat çekti. İpsala Gümrük ekiplerinde üst araması yapılan K.K.A.'nın sırtına bantla sarılmış 3 paket içerisinde piyasa değeri 150 bin lira olduğu tespit edilen kısa adı AM-2201 olan 3 kilo 20 gram uyuşturucu yakalanırken, Bulgar uyruklu K.K.A. da gözaltına alındı.
 

TÜRKİYE'DE EN YÜKSEK YAKALAMA

Geçen yıl Şubat ayında Bakanlar Kurulu Kararıyla uyuşturucu kapsamına alınan ve kullanımı yasaklanan AM-2201'in 3 kilosundan yaklaşık 1 ton sentetik esrar yapılabildiği belirtildi. Ayrıca İpsala Gümrük Kapısı'nda ele geçirilen 3 kilogram uyuşturucunun şu ana kadar Türk gümrük kapılarında ele geçirilen bu türde en yüksek miktar olduğu ifade edildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10