Kararlar iptal edildi

Karaağaç Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Olağan Toplantısı dün saat 10.00’da Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.

Kapaklı 5.03.2013 19:33:00 0
Kararlar iptal edildi

 ÖNERGELER GÜNDEME ALINDI

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz katılırken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda ilk olarak önergeler görüşülerek oy birliği ile gündeme eklendi. Meclis toplantısının ilk gündem maddesinde 564 adada bulunan yeşil alanın kiralanmasının iptali konusu görüşüldü.
 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

564 adada bulunan yeşil alan kiralama işi için yeşil alanları kiralama imar planında yeşil alan, park, çocuk bahçesi olarak gösterilen alanlar 3030 sayılı kanun kapsamı dışında kalan belediyeler Tip imar yönetmeliğinin 14.madde 2.fıkrası a ve b bentlerinde açıklanırken, bu tip alanlarda yapılacak faaliyet ve kullanım şekilleri eğlence, dinlenme amacı dışında kullanılması belediyenin imar planında bahsi geçen alanda amacı dışında kullanılamayacağından görüşü alınarak ilgili meclis kararının iptali müzakere edilerek karara bağlanması gerektiği ifade edildi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
 

PLAN TADİLATININ İPTALİ GÖRÜŞÜLDÜ

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından gündemin ikinci maddesinde ise 08.09.2011 gün ve 11 sayılı meclis kararı ile 547 adada güvenlik hizmet alanı olarak karara bağlanan yeşil alanın plan tadilatının iptalinin görüşülmesine geçildi. Fen İşleri Müdürü Fevzi Uğurlu imzalı dilekçede  “Emniyet hizmeti olarak belirlenen sanayi alanında öğrenci yurdunun yanında bulunan yeşil alandan ayrılmış iken daha sonra yapılan tadilat ile hali hazırda mevcut jandarma karakolunun bulunduğu olan Emniyet hizmetleri alanı olarak onaylanmıştır” denilerek buna göre 08.09.2011 tarihli meclis kararında bulunan emniyet hizmetleri alanı ayrılması ile ilgili kararın iptali ve yeşil alan olarak kalması ile ilgili karar verilmesi istendi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile karara bağlandı.
 

BİR SONRAKİ MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise  682, 683, 684, 685,702 nolu parsellerde plan tadilatı yapılması görüşüldü. 682, 683, 684, 685,702 nolu adalarda bulunan eski yapıların ve hisseli mülkiyetlerin ruhsata bağlanamadığından dolayı imar planı tadilat yapılması ile ilgili karar alındığı, planlar plan müellefi Plantek Tasarım tarafından hazırlanarak belediyeye gönderildiği ifade edilirken, ilgili gündem maddesi meclis tarafından oy birliği ile karara bağlandı. 
 

10 YILLIĞINA KİRAYA VERİLMESİ TALEP EDİLDİ

Meclis toplantısında ilgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından belediyeye ait 3 ve 4 nolu dükkanların 10 yıllığına kiraya verilmesi konusunun görüşülmesine geçildi. Gündem maddesinin Tekirdağ Belediyesi Meclisinden geçtikten sonra encümene yetki verilmesi AK Partili Meclis üyesi Çetin Özhan’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 

ÖNERGELER KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantının başında gündeme alınan önergelerin görüşülmesine geçildi. Belediye Meclis Üyesi Enser Şimşek tarafından verilen önergede  “Beldemizde meydana gelen cenazelerde mezarlık alanlarına kepçe sokulmaması ve mezar kazma işlerinde problem yaşanmaması için gerekli önlemlerin Belediye meclisinde alınması, Belediye sağlık birimine müracaat eden maddi imkanları olmayan hastaların hastanelere nakli için belediyenin araçlarının arızalı ve uygun olmadığı durumlarda araç kiralanabilmesi” talep edildi. Enser Şimşek tarafından verilen iki önerge de görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.
 

DEVLET HASTANESİNİN TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda daha sonra Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Necati Karaoğlu tarafından verilen önergeler görüşüldü. Devlet hastanesinin acil servis ve poliklinik katı tuvaletlerinin ve poliklinik katında engelli tuvaletlerinin oluşturulması, ameliyathane bölümünden yangın merdivenine çıkış kapısı yapılması, cerrahi kat ofisinin fayanslarının sökülerek boyanması ve aydınlatmalarının yenilenmesi, ortopedik ameliyat masası ile traksiyon sisteminin ihtiyacı dile getirildi. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin vermiş olduğu önergeler de oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
 

GEREKLİ YARDIMIN YAPILACAĞINI UMUYORUM

Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne her gün Karaağaçlı vatandaşların da gittiğini ifade ederek “Şuan belediyeler içinden sadece Karaağaç Belediyesi yardımda bulunmamıştır. Sizlerin de plan ve bütçe komisyonu olarak yapacağınız araştırmaların ardından gerekli yardımın yapılacağını umuyorum” şeklinde konuştu. Başkan Yücel 6 aydır Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ercan Çelik’in görev süresinin tamamlandığını ifade ederek “Bundan sonra Başkan Yardımcılığı görevini ise Sait Torun yürütecektir” dedi. Karaağaç Belediye Meclisi Mart ayı toplantısının ikinci oturumunun Cuma günü saat 10.00’da gerçekleştireceği belirtildi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10