Üniversite için 7 milyon TL’lik ek ödenek

Veliköy Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısı dün saat 10.00’da Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında gerçekleştirildi.

Çerkezköy 5.03.2013 19:35:00 0
Üniversite için 7 milyon TL’lik ek ödenek

 BELEDİYE HİSSELERİNİN SATIŞI KABUL EDİLDİ

Hatem Özdemir ve Gökhan Gök’ün katılmadığı toplantıda meclis katipliğine oy birliği ile Ramazan Çetinkaya seçildi. Açılış, yoklama, saygı duruşu ve bir önceki meclis karar özetinin okunması ile başlayan toplantının 4’üncü gündem maddesinde belediye hisselerinin satışları konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili açıklama yapan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Belediye hisselerinin satışı için meclisten genel karar alalım istedik” dedi. İlgili gündem maddesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 

ÖDENEK AYIRMAMIZ GEREKİYOR

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından bir sonraki gündem maddesinde 159 ada 9 parsel 3. Etap daire satışları konusunun görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Hanifi Belindir, “Yüksekokul derslik yapımı ihale aşamasına geldi. Yapım ihalelerini yapabilmemiz için ödenek ayırmamız gerekiyor. Giderde ödenek ayırdığımız zaman gelir kaleminde de karşılığını göstermemiz lazım. Konutların satış yetkisini alıp üniversite binalarını yapacağız. Nisanın ilk haftası yapım ihalesinin yapılmasını planlıyoruz” dedi.
 

DAİRE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

Belediyeye bazı arsalar kazandırdıklarını söyleyen Belindir “Daire ve arsa satışlarını bu hizmetlerin karşılığında bütçemize kaydettireceğiz. 3. Etap daire satışlarını bu nedenle gündeme getirdik” diye konuştu. İlgili gündem maddesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının 6’ncı gündem maddesinde de beldede yaşayan engellilere yardım yapılması konusu görüşüldü. Meclis olarak 2012 yılında böyle bir karar aldıklarını ve bu kararı güncellemeleri gerektiğini ifade eden Belindir “Bu yardımın yapılması için yüzde 40 özürlü raporu olması gerekiyor. Geçtiğimiz yıllık aylık 200 TL yardım yapılması yönünde karar almıştık. Alacağımız bu kararla acil ihtiyacı olanlara da tek sefere mahsus olmak üzere yardım yapılabilecek” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
 

YENİDEN BEDEL ALINMAYACAK

Meclis toplantısının 7’nci gündem maddesinde ise 2013 yılında uygulanan harçlar konusu görüşüldü. Daha önce bu kararın alındığı belirtilirken, harç kelimesinin ücret ile değiştirilmesi için bu kararın yeniden alınması gerektiği belirtildi. Organize Sanayi Bölgesinde imar durumu alınması gerektiğini belirten Başkan Belindir “Verdiğimiz imar durumlarında inşaat oranı yüzde 70 isi. Geçtiğimiz ay kabul edilen planlarla birlikte inşaat alanı yüzde 55’e düştü. Yeniden imar durumu alınması gerekiyor. Daha önce harç aldıklarımızdan imar durumu bedeli alınmaması yönünde karar alacağız” dedi.
 

7 MİLYON TL’LİK EK BÜTÇE

Belindir, idareden kaynaklanan bir durum olduğu için bu kararı almaları gerektiğini, bu kararın sadece OSB için geçerli olacağını belirtirken, ilgili gündem maddesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de ek bütçe yapılması konusu görüşüldü. Yüksekokul için bütçenin yetersiz kaldığı belirtilirken, üniversite için 7 milyon TL’lik ek bütçe yapılması meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından imar komisyonu tutanakları görüşüldü. 485 ada 4-5 nolu parsellerde 3 bin metrekarelik alanın yeşil alan olarak kamuya tahsisinin yapılması şartı ile imar planı tadilatı yapılması yönünde İmar Komisyonunun oy çokluğu ile karar aldığı belirtildi. Komisyonun kararı Sedet Göral’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 

YAZIN GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, 1 Mart itibari ile belediyenin mevcut gayrımenkullerini ve personel durumunu valiliğe bildirdiklerini ifade etti. Sanayi Yoluna da Karayolları tarafından başlanılacağını belirten Belindir “Bu yaz itibari ile hem meydan, hem üniversite hem de yol çalışmalarını gerçekleştireceğiz” dedi.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10