Başkan Yücel, yeni birimleri tanıttı

Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel “Gelişen ve büyüyen bir belde olan Karaağaç’a daha iyi ve daha hızlı bir hizmet sunmak adına yeni birimler kurduk ve bazı birimlere de takviyeler yaptık” dedi.

Kapaklı 6.03.2013 19:54:00 0
Başkan Yücel, yeni birimleri tanıttı

 7/24 ÇALIŞMA ESASI

Karaağaç’ta büyük bir ihtiyaç olan ve hayati önem taşıyan itfaiye teşkilatını Karaağaç’a kazandırmak için 2011 yılında çalışma başlattıklarını ve ilk önce yeni teknolojiyi barındıran ve son sistemle donatılmış 6 bin litre su, 400 litre kuru kimyevi toz tankı bulunan 24 metrelik merdivene sahip, arama kurtarma ve yangın söndürme teçhizatları bulunan Ford Cango marka itfaiye aracını satın aldıklarını ifade eden Yücel “Şuanda toplam 1 amir 6 adet müdahale personeli ve şoför ile 7/ 24 çalışma esasına göre hizmet veriyoruz” dedi.
 

 

 

ZABITA HİZMETLERİNDE TAKVİYE YAPILDI

Sivil savunma haftası ve itfaiye haftasında da çeşitli etkinlikler düzenleyen itfaiye biriminin beldedeki okullarda yangın tatbikatları yaptığını ve belde sınırlarındaki fabrikalara yangın güvenliği hakkında eğitimler verdiğini, yangın güvenliği denetlemelerini yaptığını ifade eden Yücel “Daha önceleri 4 kişi ile yürütülen zabıta hizmetlerinde de yapılan son takviyelerle  1 amir ve 9 zabıta personeli  ile  hafta içi 08:00 ile 22:30 saatleri arasında, hafta sonları ise 08:00 – 16:00’arasında hizmet vermeye başlandı. Ayrıca  3 odadan oluşan yeni bir bina yapılarak hizmete sunuldu. Yeni binada amir odası, vatandaş bekleme odası ve bir adet toplantı salonu bulunuyor” bilgisini verdi.
 

SAĞLIK BİRİMİ KURULDU

Beldede önemli bir eksiklik olan sağlık hizmetleri ile ilgili de önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Yücel “Mesai saatleri dışında beldemizde herhangi bir sağlık  sorununu çözmek amacıyla mesai saatleri haricinde ve hafta sonlarında hizmet veren sağlık birimi kurularak vatandaşlara gündüz, gece ve hafta sonları pansuman, enjeksiyon gibi sağlık hizmetlerini sunmaya başladık. Sağlık birimini de yeni yaptığımız hasta odası ve bekleme odası bulunan yeni binamıza taşıyarak daha modern şartlarda belde halkımıza hizmet etmeye hazır hale getirmiş olduk” dedi.
 

GASİLHANE VE MORG BİNASI YAPILDI

Belediyelerin asli görevlerinden biri olan cenaze ve defin hizmetlerini gerçekleştirmek için daha önce de Karaağaç’ta imam olarak görev yapan ve daha sonra belediye personelleri arasına katılan imam hatip Galip Coşgun’u görevlendirerek cenaze nakil ve defin hizmetlerini vermeye başladıklarını ifade eden Başkan Özkan Yücel “Aynı zamanda Mimar Sinan Mahallesi mezarlığı yanına kurduğumuz gasilhane ve morg binası ile beldemizde olan bir eksikliği de gidermiş olduk” diye konuştu.
 

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10