Revizyon İmar planı meclisten geçti

Kızılpınar Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında dün yapıldı.

Çerkezköy 6.03.2013 19:54:00 0
Revizyon İmar planı meclisten geçti

 KIZILPINAR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya mazeret bildiren Cevdet Öztürk ile Celal Yeşilyurt katılmazken, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve Yönetim Kurulu üyesi Vahdet Akın da toplantıyı izledi. Toplantı öncesi konuşan Başkan Faruk Korkmaz, çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi’nin eğitim ve öğretime başladığını ifade eden Başkan Korkmaz “Okulumuzda 1. Sınıflar için ikinci dönem eğitim öğretim başladı” dedi.
 

 

 

 

“ETÜT MERKEZİNDE SINAVA HAZIRLANACAKLAR”

Kültür Merkezi’nin dört katını etüt merkezi olarak kullanacaklarını söyleyen Korkmaz “Kültür Merkezi’nin dört katını bir şirkete verdik. En kısa zamanda etüt merkezini hizmete açmayı düşünüyoruz. Yavrularımız sokaklarda, internette değil etüt merkezlerinde sınavlarına hazırlanacaklar. Beldemizde çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Endüstri Meslek Lisesi’nin çevresinde bulunan yollara Çerkezköy Belediyesi’nin katkıları ile beton yol yaptık” dedi.
 

 

“BELEDİYE OLARAK YENİLİKÇİ OLACAĞIZ”

Meclis Üyesi Ali Kaya Bektaş’ın  Üç defadır dile getiriyorum. Yollarımız iyi değil, gün geçtikte bozuluyor” sözleri üzerine konuşan Başkan Korkmaz “Doğalgaz çalışmalarının ardından şimdi de su çalışmaları devam ediyor. Her nimetin bir külfeti olacaktır. Bizler belediye olarak yenilikçi olacağız. İstanbul’da da bu gibi çalışmalar yapıldığı zaman inanılmaz sıkıntılar oluyor. Belediyelerde bakım için her zaman yenilik şarttır. Vatandaşlarımızın en büyük sıkıntısı çöptür. Belediye olarak Çerkezköy Belediyesi’nden 50 tane konteynır talep ettik. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidereceğimizi düşünüyoruz” dedi.
 

 

“OKULU KIZILPINAR BELEDİYESİ YAPMIŞTIR”

Kızılpınar’da yapılan Endüstri Meslek Lisesi’nin devlet tarafından yapıldığı şeklinde dedikodular yapıldığını belirten Korkmaz “Bu okulun yapımı için devletin cebinden bir kuruş para çıkmamıştır. Tamamen bütün para Kızılpınar Belediyesi’nin kasasından çıkmıştır. Belediyenin hizmetlerini meclis üyeleri olarak sizlerde her zaman paylaşınız” diye konuştu.
Faruk Korkmaz'ın meclis üyelerine yönelik yaptığı bilgilendirmenin ardından 2012 Yılında sehven unutularak çalışan 5 geçici işçinin 2013 yılında da çalışmalarının onaylanmasına ve çıkarılan kamu zararının kaldırılması hususu, Abdullah ve Medeni Kıylık tarafından verilen 532 ada 4 nolu parselde bulunan arsada inşaat yapmak için 2 kat artırımının dört kata çıkarılması, 565 ve 566 ada üzerinde bulanan imarlı adalarda imarın yükseltilmesi talebi oy birliği ile gündem maddeleri arasına eklendi.
 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündemin ilk maddesinde teknik hizmetler sınıfındaki tekniker kadrosu tensip edilerek sanat tarihçisi kadrosunun tahsis edilmesi görüşüldü. Kızılpınar Belediyesi’nde teknik hizmetler sınıfından bulunan Ümit Zengin’in tekniker kadrosu tensip edilerek sanat tarihçisi kadrosunun tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 

 

ENCÜMENE YETKİ VERİLDİ

Gündemin ikinci maddesinde ise beldede taksi duruklarının kurulması konusu görüşüldü. 428 ada 1 nolu parselde, Çorlu Caddesi Akın Petrol karşısında, Sağlık ocağı yanında, İstiklal caddesi ile Osmanlı Caddesi’nin kesiştiği noktada, 656 ada 1 nolu parsel yanında, 267’inci sokak 583 nolu parselin kesiştiği Palmiye inşaatlarında, Vatan caddesinde bulunan Sarı konutlar yanında, Atatürk Caddesi Belediye meydanında, Çorlu Caddesi Karpet karşısında, Bahar Caddesi Özcanlar Camii yanında, Malkoçlar Caddesi’nde ve 537 ada 1 nolu parselin 23’üncü sokak ile birleştiği noktada taksi durağı kurulumunun ihale ile yapılacağı belirtildi. 3 yıllığına kiraya verilecek taksi durakları için yetki encümene verildi. Taksi durakları ile ilgili talep için encümene yetki verilmesi Ali Kaya Bektaş’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde özürlü ve engellilerden su parası alınmaması konusu görüşüldü. Bu konuyla ilgili kanun araştırılması yapılması oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddeleri arasında yer alan 656 ada 657 adalarda parsel numarasının değişikliğinden dolayı yeni parsel numarası üzerinden kat karşılığı verilmesi de oy birliği ile kabul edildi.
 

 

REVİZYON İMAR PLANI KOMİSYONDAN GEÇTİ

Gündem maddelerinin oy birliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra imar komisyonu raporları okundu. Şubat ayında İmar komisyonuna havale edilen Revizyon İmar planı ile ilgili komisyonun aldığı karar açıklandı. Komisyonun yaptığı çalışmalar neticesinde revizyon planının görüşüldüğü, yapılan revizyon imar planının beldenin gelişmesi açısından yararlı olacağı düşünülerek revizyon imar planının uygun olduğu, onaylanmasında da herhangi bir sakınca olmadığı kanaatine varıldığı ifade edildi.
 

 

REVİZYON İMAR PLANI KABUL EDİLDİ

Kızılpınar’ın geleceği açısından Revizyon İmar planının önemli olduğunu ifade eden Başkan Korkmaz “En son 1993 yılında yapılan Revizyon İmar Planı Kızılpınar’ın kanayan yarasıydı. Bunun yapılması için iki yıldır çalışmalar tüm hızıyla devam ediyordu. Kısaca revizyon imar planı ile Kızılpınar’ın anayasasını çıkardık. Bundan sonra bütün vatandaşlarımız Kızılpınar’ın sokaklarını, caddelerini internet üzerinden tek tek takip edebilecek” diye konuştu. Yapılan bilgilendirmenin ardından komisyonun aldığı karar Ali Kaya Bektaş’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 

 

REVİZYON UYGULAMAYA İKİ RED

Bir önceki meclis toplantısında İmar Komisyonuna havale edilen My Tauna Tuz Otel’in dilekçesi de karara bağlandı. Komisyonun yaptığı incelemede My Tauna Otel’in dilekçesinde talep ettiği beş yıldızlı otelin 23 Ocak 2012 tarihinde ruhsat başvurusu yaptığı, gerekli mercilerden otelin açılmasına engel olmadığına dair yazıları verdiğini, otelin hizmete hazır olduğunu ve gerekli tadilatların yapılarak ruhsatın bir önce verilerek hizmete açılmasının belediyeye değer katacağı, mağduriyetlerinin giderilmesi talebi değerlendirilerek Belediye Fen İşleri Müdürlüğünün vermiş olduğu herhangi bir sakıncanın bulunmadığı yazısına istinaden tadilat kararının belediyenin revizyon uygulamasında yapılmasının uygun olacağı kanaatine varıldığı bildirildi. Komisyonun aldığı karar Ali Kaya Bektaş ve Nihat Malkoç’un red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 

 

ÖNERGELERE RED

Toplantının son bölümlerinde gündem maddeleri arasına eklenen önergeler görüşüldü. 2012 yılında çalıştırılan beş kişilik geçici işçinin 2012 yılında meclis kararı almadan 2011 yılında alınmış karar üzerinden çalıştırıldığından 2012 yılında da çalışmalarının onaylanmasını ve belediyeye çıkarılan kamu zararı olan paranın kaldırılması önergesi oy birliği ile kabul edildi. Abdullah ve Medeni Kıylık tarafından verilen 532 ada 4 nolu parselde bulunan arsada inşaat yapmak için 2 kat artırımının dört kata çıkarılması, 565 ve 566 ada üzerinde bulanan imarlı adalarda imarın yükseltilmesi dilekçesi meclis tarafından oy birliği ile red edildi.
 

 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10