Ortak Hareket Projesi

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent’in işbirliğinde Avrupa Konseyi Sosyal Uyum Araştırmaları ve Erken Uyarı Bölümü liderliği, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı’nın onay

Tekirdağ 7.03.2013 20:19:00 0
Ortak Hareket Projesi

 DOĞU BATI SENTEZİ EN İYİ ŞEKİLDE HARMANLANDI

Ramada Otel’de yapılan toplantıda konuşan Tekirdağ Belediye ve Trakyakent Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, “Trakyakent olarak Avrupa Birliği Sosyal Uyum Konseyi ile birlikte birkaç çalıştay gerçekleştirdik” dedi. Trakya’nın, doğu ve batı sentezinin en iyi şekilde harmanlandığı güzide bir bölge olduğunu ifade eden Dalgıç, “Bölgemizde çok farklı kültür ve yapıda insanlarımız mevcut. Dolayısıyla ne şekilde bir farklılık olursa olsun sosyal uyumun mutlaka sağlanması gerekiyor. Sosyal uyum ve sosyal adaleti toplumun geneline yaymak durumundayız. Biz sınırlı kaynaklarla sınırsız hizmet vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

SADECE İŞYERİ AÇMAKLA OLMAZ
Başkan Dalgıç, toplumda refahı artırmanın sadece bir fabrika ve işyeri açıp istihdam yaratmakla değil, toplum kesimlerinin yaşam biçimindeki standardizasyonu sağlamakla olacağına dikkat çekti. Farklı gruplardaki insanların bir arada yaşabilmelerini sağlamanın çok önemli olduğunu ifade eden Dalgıç “Siyasi olsun sosyal olsun insanlar, kendi aralarındaki farklılıkları kabul etmeleri ve saygı göstermeleri gerekir ve bu konuda toplumun her kesimine görev düşmektedir” dedi. Toplantıya, Trakyakent Birlik Müdürü ve Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve Tekirdağ Belediye Meclis Üyesi Levent Gündoğdu, Trakyakent Üyesi belediyelerin meclis üyeleri ve ilgili personelleri katıldı.

Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10