Yaşlılar için aşevi istiyorlar

Çerkezköy Yıldırım Beyazıt Mahallesi Yayla Sokak numara 14’te oturan Muhammer ve Cevdet Avcı çifti, emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyor. Avcı çifti, hayatın ezici ağırlığını her

Çerkezköy 7.03.2013 20:20:00 0
Yaşlılar için aşevi istiyorlar

 İsimlerinizi alabilir miyim?

Benim adım Cevdet, eşim adı ise Muhammer.
 

Eşinizin adı erkek ismi bir yanlışlık olmasın?

Musade ederseniz Muhammer Hanım cevap versin. Babamın benden önce olan çocuğu erkekti. Babam adını Muhammer koymuştu. Kısa zaman sonra ölünce ben doğmuşum. Hazır isim denilerek benim adımı Muhammer koymuşlar.


Bu isim nedeni ile zorluk yaşadınız mı?

Zaman zaman sıkıntılar yaşadım. İlk kez duyan insanlarda garip garip bakıyorlardı. Daha sonra ben de alıştım.

 

Adınızı değiştirmeyi düşündünüz mü?

Düşündüm ama değiştirmek için müracaatımız olmadı. Önceden bunu yapmak da zordu. Şimdi bilmiyorum yine zor mu? Gel gör ki bu zamandan sonra adımı değiştirmeyi düşünmüyorum bile.
 

Kaç yaşındasınız?

İkimiz de 76 yaşındayız. İkimiz de Erzurum Pasinler 1937 doğumluyuz.
 

Cevdet amca çocuğunuz yok mu?

Yok. Evlendikten sonra bir kız çocuğumuz olmuştu. Kısa bir zaman yaşamıştı. Öldükten sonra Allah başka bir çocuk nasip etmedi.
 

Kaç yıldır Çerkezköy’desiniz?

Tam 39 yıl oldu Çerkezköy’deyiz. Yani ömrümüzün büyük bir bölümü burada geçti. Hani derler ya doğduğun yer değil doyduğun yerdir memleketin. Bizimki de işte öyle. Ölünceye kadar da burada olacağız.
 

Muhammer nine siz rahatsız mısınız?

Evet. Bundan bir buçuk yıl evvel felç geçirmiştim. Uzun zaman tedavi görmüştüm. Bayağı düzeldim ama yine de yürümekte zorluk çekiyorum. Biraz yaşlılık biraz da rahatsızlık. Derken idare edip gidiyoruz.
 

Evin işlerini siz mi görüyorsunuz?

Yemek yapabiliyorum sadece. Temizlik yapmam imkânsız. Sağ olsun komşularım el atıyorlar. Onların desteğiyle yaşıyoruz. Benim bu halimle temizlik yapmam tabiî ki zor. Yemek yaparken de zorluk yaşıyorum. Eşim bana yardım ediyor. Çoğu zamanda yemekleri kendisi yapıyor. 
 

Yemek yapabiliyor musunuz Cevdet Amca?

Bir erkek ne kadar becerebilirse. Yapacak bir şey yok. Zor da olsa bir şekilde karnımızı doyurmak zorundayız.
 

Belediye ya da kaymakamlıktan sizin için yapmasını istediğiniz bir şey var mı?

Biz birçok şehirde yaşlılara yönelik aş evleri olduğunu duyuyoruz. Çerkezköy’de de aş evi kurulamaz mı? Biz bu yaştan sonra yemeğimizi dahi pişirebileceğimizi zannetmiyorum. Biz ve bizim gibi insanlara bu şekilde bir hizmet sunulmasını bekliyoruz.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10